Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odmena pre väzňov: Takmer 200 odsúdených by malo stráviť Vianoce so svojimi blízkymi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA - Približne 186 odsúdených by malo tohtoročné vianočné a novoročné sviatky stráviť so svojimi blízkymi a nie vo väzení.

"Za dlhodobé pozitívne výsledky dosahované pri plnení programu zaobchádzania, plnení pracovných povinností, plnení činností súvisiacich so všeobecným rozvojom osobnosti odsúdeného, výkone prospešných prác mimo ústavu alebo za vykonanie príkladného činu možno odsúdenému udeliť ako najvyššiu formu disciplinárnej odmeny mimoriadne voľno na opustenie ústavu až na päť dní. Mimoriadne voľno na opustenie ústavu nemožno udeliť odsúdenému umiestnenému do ústavu s maximálnym stupňom stráženia. Okrem formy disciplinárnej odmeny možno odsúdenému umiestnenému v otvorenom oddelení ústavu s minimálnym stupňom stráženia povoliť vychádzku mimo ústavu, aby navštívil blízke osoby mimo tohto oddelenia na čas najviac 48 hodín," uviedol riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.

Podľa jeho ďalších slov je predbežne počas tohtoročných vianočných a novoročných sviatkov navrhnutých 104 disciplinárnych odmien vo forme mimoriadneho voľna na opustenie ústavu a 82 vychádzok mimo ústavu. To je spolu navrhnutých 186 odsúdených, ktorí by mali vianočné a novoročné sviatky stráviť so svojimi blízkymi. V druhej polovici tohto mesiaca sa v slovenských väzeniach vo výkone väzby nachádzalo 1458 obvinených a vo výkone trestu odňatia slobody 8613 odsúdených.

Viac o téme: VäzenieVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu