Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kauza Panama papers vedie na Slovensko: Prehovoril Sládkovičan z kontroverznej adresy

(Zdroj: investigace.cz)

BRATISLAVA - Milióny uniknutých dokumentov majú aj slovenskú stopu. Väčšina akcionárov inkriminovanej firmy uvádza svoju adresu v dome v Sládkovičove. Topky majú k dispozícii vyjadrenia Slováka, ktorý na adrese býva. Čo hovorí na to, že na jeho adrese majú uvedené sídlo Holanďania spájaní s kontroverznou firmou?

Holanďania v Sládkovičove

Adresa Pavla Cvengroša v Sládkovičove je uvedená ako adresa väčšiny akcionárov firmy Carbon Green Renewables. Slovák sa však bráni, že s Holanďanmi a s firmou nemá nič spoločné. "Moja súkromná adresa je nesprávne a neopodstatnene spájaná so spoločnosťou Green Carbon Renewables S.A. Nikdy som nedával povolenie na prechodný a ani trvalý pobyt akejkoľvek osobe. Žiadny holandskí občania nemali povolenie na pobyt na mojej súkromnej adrese a ani samotná spoločnosť Green Carbon Renewables S. A. nikdy nemala sídlo, kanceláriu alebo inú formu prevádzky na mojej súkromnej adrese," bráni sa majiteľ domu v Sládkovičove. Zároveň dodal, že nie je a ani nikdy nebol akcionárom tejto spoločnosti.

V tomto dome je uvedená adresa  väčšiny akcionárov inkriminovanej firmy
Zobraziť galériu (1)
V tomto dome je uvedená adresa väčšiny akcionárov inkriminovanej firmy  (Zdroj: investigace.cz)

Aké má pre toto spojenie vysvetlenie? "Vysvetlenie na to nemám a neviem ako sa mohla moja adresa objaviť v dokumentoch. V uvedenej firme som nijako nefiguroval," povedal Cvengroš. Firmu však pozná. "Bol som zamestnanec firmy, ktorá uvedenej spoločnosti poskytovala IT služby - webhosting a email hosting."

Fabrika na Cypre

O firme vie len toľko, že regulérne podnikala v recyklácii pneumatík s vlastnou patentovanou technológiou. "Tiež viem, že postavili a stále majú fabriku na Cypre, kde bežala komerčná prevádzka recyklácie. Pre mňa to bol len zákazník, ktorému sme poskytovali IT služby. Osobne som nikomu nedával povolenie dávať akékoľvek adresy na môj dom," zakončil Cvengroš.

Viac o téme: SlovenskoPanama papersDoumenty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu