Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Svet vyjadruje solidaritu s Bruselom: NAJ KARIKATÚRY zo sociálnych sietí

Solidarita s obeťami útoku v Bruseli Zobraziť galériu (2)
Solidarita s obeťami útoku v Bruseli (Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA - Ako to už v takýchto prípadoch býva, aj po teroristických útokoch v Bruseli sa na sociálnych sieťach spustila vlna podporných odkazov a koláží vyjadrujúcich solidaritu s obeťami tohto strašného činu. Modlime sa za Brusel, vyzývajú užívatelia na Facebooku či Twitteri.

Užívatelia sociálnych médií po celom svete vyjadrujú podporu Bruselu po tom, čo v utorok čelil teroristickým útokom na medzinárodnom letisku Zaventem a v stanici metra Maalbeek. Na Twitteri sa začali objavovať hashtagy ako "#prayforBrussels" či #OpenHouse". Viacerí obyvatelia Bruselu ponúkajú ľuďom postihnutým útokmi akýmkoľvek spôsobom strechu nad hlavou. 

Najvýstižnejším tvítom je ale určite koláž cikajúceho chlapčeka Manneken Pis, známej turistickej atrakcie v Bruseli, na pozadí belgickej vlajky s nápisom Manneken#Peace. A ďalej jedna drsnejšia, na ktorej chlapec močí na samopal. 

Francúzsky denník Le Monde zobrazil solidaritu s útokmi v Bruseli formou dvoch plačúcich a objímajúcich sa ľudí, pričom jeden je odetý vo francúzskej a druhý v belgickej vlajke. Pod kolážou je dátum oboch útokov. 

Na internete koluje aj množstvo koláží Tintina, postavy, ktorú vytvoril belgický karikaturista Herge. 

Facebook  po tom, ako sa objavili prvé správy o útokoch, na stránke informoval o funkcii umožňujúcej podať správu svojim blízkym o tom, že ste v poriadku a naopak príbuz skontrolovať svojich blízkych, ktorí sa práve vtedy nachádzali v mieste masakru. 

Svet vyjadruje solidaritu s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: BruselZaventemTeroristický útokSolidarita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu