Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Hrdinu, ktorý vytiahol z letiskového pekla sedem ľudí: Všade bola krv a telá bez nôh

teroristický útok v Bruseli
teroristický útok v Bruseli (Zdroj: Twitter)

BRUSEL - Hrdinom teroristických útokov na bruselskom letisku sa stal zamestnanec, ktorý bezprostredne po zničujúcich výbuchoch bežal na pomoc zraneným. Do bezpečia dostal siedmich ľudí.

Na letisku pracuje ako balič batožiny do fólií. Alphonse Youla včera celému svetu dokázal, že je statočným mužom ochotným vždy pomôcť. Po tom, čo na letisku Zaventem v Bruseli započul výkriky v arabskom jazyku a následne výbuchy, pohotovo reagoval, nezaváhal a bežal na pomoc. Nešťastie, ktoré videl, ho navždy poznačilo. 

 

 

"Videl som ľudí ležiacich na zemi s množstvom krvi, ktorí sa nehýbali," opísal hrozivú situáciu pre The Wall Street Journal a skromne dodal, že odtiaľ pomohol niekoľkých zranených ľudí dostať do výťahu a nakoniec do bezpečia. Zachránil tak aj dvoch starších ľudí, ktorí sa ho nechceli pustiť, chceli, aby išiel s nimi.  

"Bol to horor. Videl som najmenej sedem mŕtvych ľudí. Všade bola krv. Ľudia prišli o nohy. Bolo vidieť ich telá, ale nie nohy," cituje Alphonsea mashable.com. Pri utorkových útokov v Bruseli na letisku a následne v metre zahynulo najmenej 34 ľudí a okolo 250 sa zranilo.  

Viac o téme: HrdinaZáchrancaútok Brusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu