Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SKOK! ostro kritizuje absurdnú výzvu: Náboženská polícia po vzore teroristov!

Juraj Miškov
Juraj Miškov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výzva Aliancie za rodinu pod názvom "Hlas za rodinu" sa podľa predsedu strany SKOK! Juraja Miškova zapíše medzi najväčšie absurdity slovenskej politiky. Absurdnú výzvu do dnešného dňa podporilo 165 kandidátov na poslancov, najviac zo strán SNS, Sieť, OĽaNO a KDH.

"Kandidáti piatich veľkých politických strán sa zaviazali po voľbách vytvoriť bradatú náboženskú políciu po vzore islamského štátu. Inak sa nedá vysvetliť, ako by chceli vymáhať a dodržať svoj záväzok, aby napríklad na Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR prijímali len ľudí, ktorí zdieľajú ich ideologické názory - napríklad sú proti antikoncepcii a umelému oplodneniu," povedal Miškov.

Miškov sa bojí predstaviť si, ako chcú kandidáti, ktorí výzvu Aliancie za rodinu podpísali, preverovať súčasných aj budúcich zamestnancov štátnej správy na pracovných pohovoroch.

"Viete, už som si na niektoré absurdity zvykol, najmä keď som videl, že poslanci KDH a OĽaNO podpísali návrh zákona, podľa ktorého mali ísť na 12 rokov do basy ženy, ktoré podstúpia umelé oplodnenie. Chápem, že je kampaň. Chápem, že sa niektorým politikom nechce rozprávať o ich programe, financovaní, či o spolupráci so Smerom. Ale kvôli tomu, aby sa zapáčili občanom, by naozaj nemali podpisovať každú hlúposť," dodal Miškov.

Podľa kandidátky strany SKOK! Kataríny Augustinič presadzuje Slovenská občianska koalícia namiesto návratu do stredoveku opatrenia, ktoré skutočne pomôžu všetkým rodinám. Medzi tieto opatrenia, ktoré spolu s ďalšou kandidátkou strany SKOK! a poradkyňou Ivety Radičovej Ľubicou Navrátilovou dnes predstavili, patria najmä:

  • zníženie odvodov zamestnanca, a tak každému okamžite stúpne čistý plat,
  • zníženie DPH na elektrinu, plyn, vodu a kúrenie pre domácnosti - každá rodina ušetrí
  • vrátenie časti DPH mladým rodičom pri kúpe nehnuteľnosti, a to vo forme daňovo odpočítateľnej položky alebo bezúročnej mladomanželskej pôžičky
  • predĺženie vyplácania materskej dávky z 34 na 52 týždňov (jeden rok)
  • zabezpečenie škôlky pre každé dieťa od 3 - 5 rokov - ak obec nezabezpečí miesto v škôlke, získa rodič príspevok na starostlivosť o dieťa, aby mohol financovať súkromnú škôlku.
  • súbeh materského a rodičovského príspevku pre pracujúcich rodičov (dnes pracujúca matka poberá rodičovský príspevok až po skončení materského)
  • umožnenie súbežného čerpania materského obidvom rodičom mesiac po narodení dieťaťa
  • vyňatie materského z nemocenského poistenia, čím sa umožní predĺženie ochrannej lehoty nároku na materské pre matky z 9 na 14 mesiacov (keď matka otehotnie do pol roka od strany zamestnania má nárok na materské)
  • flexibilné poberanie rodičovského príspevku - rodičia sa budú môcť rozhodnúť poberať príspevok kratšie, ale úmerne vyšší
  • umožnenie vysokoškolákom platiť si dobrovoľné poistné na materské poistenie, aby mohli poberať materskú dávku
  • podpora výstavby štartovacích nájomných bytov pre mladé rodiny
Viac o téme: Juraj MiškovSKOK!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu