Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

ONLINE Slovensko o krok bližšie k novej vláde: Lídri podpísali program, TOTO sľubujú!

Lídri 4 strán podpísali programový dokument. Zobraziť galériu (26)
Lídri 4 strán podpísali programový dokument. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pokračuje druhý deň rokovaní medzi lídrami štyroch potenciálnych koaličných partnerov. Po programovej stránke strany nezhody nenašli. Horšie je to po strane personálnej. Keď začínali, mali 85 poslancov. No dnes je situácia úplne iná. Už 4 poslanci vernosť vláde odmietli. Z toho 3 poslanci #Siete a 1 poslanec Mostu. Situáciu sledujeme ONLINE.

Lídri Smeru, SNS, Mostu a #Siete dospeli k programovej zhode

V pondelok stranícki lídri našli programové zhody

Po 3 poslancoch #Siete nechce ísť do vlády aj poslanec Mostu Zsolt Simon

Zo #Siete nechcú ísť so Smerom Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík

Nová koalícia by tak mala len 81 poslancov

Situáciu sledujme ONLINE

19:50 Kollár prostredníctvom Facebooku zverejnil stanovisko k prioritám novovznikajúcej vlády

Moje stanovisko k prioritam novovznikajucej vlady SMERU SNS MOSTU a SIETE...

Posted by Boris Kollar on 15. marec 2016

19:45 Procházka chce byť ministrom 

Rodiacich sa koaličných partnerov prekvapil podľa informácií záujem predsedu Siete Radoslava Procházku o funkciu ministra zahraničných vecí. Partneri by ho najradšej videli ako jedného z podpredsedov parlamentu. Sieť by mala nominovať do vlády dvoch ministrov. Druhým by mal byť primátor Martina Andrej Hrnčiar. 

SNS údajne prejavila na rokovaniach záujem o pozície ministrov vnútra, školstva a hospodárstva. Smer-SD vraj namiesto rezortu vnútra ponúka národniarom pozíciu šéfa Slovenskej informačnej služby. Most-Híd zas chce do vlády vyslať na ministerstvo spravodlivosti Luciu Žitňanskú. V strane zatiaľ rátajú s dvomi kreslami v kabinete. Druhý post, o ktorý majú záujem, je rezort životného prostredia. Žiadna zo strán zatiaľ vraj neprejavila záujem o ministerstvo zdravotníctva. 

Možné rozdelenie miest: Smer chce obsadiť post premiéra, SNS si robí zálusk na kreslo predsedu

Predsedom parlamentu by sa mal stať šéf národniarov Andrej Danko. Jedného zo štyroch podpredsedov by mu mal robiť súčasný minister kultúry Marek Maďarič. Toho by mal podľa niektorých informácií v rezorte kultúry vystriedať Ján Podmanický. Druhého podpredsedu NR SR by mal robiť predseda Mostu-Híd Béla Bugár. Jeden post podpredsedu chce koalícia prenechať opozícii. 

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

19:40 Pravica vraj vznáša výhrady k Ficovi a Kaliňákovi

Personálne výhrady môžu spôsobiť novovznikajúcej koalícii problémy. Podľa informácií Most-Híd i Sieť majú výhrady, aby premiérom zostal Robert Fico. Prekáža im aj osoba ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Vyčítajú mu kauzu Hedviga i viaceré postupy slovenskej polície. Obe strany hodlajú svoje výhrady prezentovať s tým, že oni i SNS urobili vážne ústupky spojením sa so Smerom, či Most-Híd s SNS, ale Smer-SD žiaden vážny ústupok neurobil. Preto podľa nich musí dôjsť k výrazným personálnym zmenám na postoch členov vlády za Smer-SD. Partneri nemajú výhrady, aby ministrom financií zostal Peter Kažimír. Neprekáža im ani návrat Petra Pellegriniho na rezort školstva.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

19:15 Protikorupčné priority ukážu silu koalície, tvrdí Baránek

Silu rodiacej sa vládnej koalície strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť ukáže realizácia ich protikorupčných priorít v praxi. Ako povedal politológ Ján Baránek, "priority nikdy nemôžu byť garanciou, garanciou môžu byť len stabilní poslanci a úprimná zhoda na tých prioritách. Len my dnes nevieme nakoľko tá zhoda je úprimná. Ide o to, či Smer vyhovel požiadavkám s tým, že sa to užehlí, alebo či to je zo strany Smeru úprimná hra"

Politológ poukázal na to, že nová koalícia sa zaväzuje presadiť ústavný zákon o preukazovaní pôvodu majetku. "To je niečo, čo doteraz v podstate Smer odmietal a myslím si, že to je jedna z priorít, kde sa veci môžu lámať. Ak má táto koalícia nadobudnúť nejakú vierohodnosť a opodstatnenosť, tak jediné odporúčanie, čo môžem mať, je, aby tvrdo išla po týchto programových bodoch, ktoré si sama stanovila," konštatoval ďalej. "Systémové riešenie by nemalo vylučovať aj potrestanie tých, ktorí doteraz nepoctivo zbohatli. A tam môže nastať ten problém," doplnil Baránek.

Predsedovia strán SNS, Most-Híd a #Sieť sú s rokovaniami o prioritách spokojní
18:40 Konkrétne kroky ukážu, či to Smer-SD myslí vážne

Dohoda o programových prioritách medzi štyrmi stranami, ktoré rokujú o vytvorení vládnej koalície, prišla podľa politológa Miroslava Kusého príliš rýchlo. Ako povedal, na papieri vyzerá dohoda veľmi dobre, ale druhá vec bude realita a realizácia dohodnutých bodov. "Bol by som opatrný brať takéto vyhlásenia ako bernú mincu," povedal. Je však presvedčený, že problémy nastanú už pri prvom hlasovaní v parlamente, alebo keď sa budú dohadovať prvé konkrétne ciele, napríklad v poľnohospodárstve, ktoré je jednou z priorít Mostu-Híd, alebo v boji proti korupcii, čo zas presadzuje Radoslav Procházka. "Až pri konkrétnych krokoch sa ukáže, nakoľko to aj Smer-SD myslí vážne," povedal.

 

Oranžovým sú označené priority Most-Híd ktoré sa dostali do programových priorít vlády SR na roky 2016-2020.A narancss...

Posted by Most-Híd (Híd-Most) on 15. marec 2016

18:30 Štvorlístok zachová málotriedky a zmení výučbu slovenčiny pre menšiny

Financovanie menšinových kultúr by mal riešiť nový fond. Málotriedky by mohli byť zachované a slovenčina by sa na menšinových školách mohla vyučovať inak ako doteraz.Zhodli sa aj na tom, že Slovensko by malo pokračovať v proeurópskej a proatlantickej orientácii. Štvorlístok je za silnejšie postavenie národných parlamentov v rámci EÚ. Zhoduje sa aj na tom, že slovenské predsedníctvo v Rade EÚ by malo prebehnúť dôstojne a úspešne.

Aktualizovať by sa mala bezpečnostná a obranná stratégia Slovenska. Krajina by tiež mala posilniť starostlivosť o zahraničných Slovákov. Budúca vláda chce tiež pokračovať v protipovodňových opatreniach, ako aj v opatreniach na zabezpečenie splnenia záväzkov v oblasti klimatických zmien. Sprehľadniť by sa mali pravidlá pri posudzovaní vplyvov na životné prostredie.

Béla Bugár, Robert Fico,
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: TASR, Martin Baumann)

18:05 Štvorica strán avizuje zvýšenie verejnej kontroly justície

Zvýšenie verejnej kontroly justície, od výberu cez hodnotenie až po disciplinárne konanie sudcov, avizujú strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť v programových prioritách, ktoré dnes podpísali. V kapitole polícia a súdy hovoria aj o posilnení občianskeho prvku v Súdnej rade SR.

Štvorica strán chce ďalej zvýšiť osobnú zodpovednosť za rozhodovanie sudcov, zaviesť zásadné opatrenia na zvýšenie efektívnosti súdov s cieľom zrýchliť súdne konania, presadiť ústavný zákon o tvorbe Ústavného súdu SR a pripraviť nový zákon o spravodajských službách.

Lídri medzi priority zaradili aj inštitucionálne posilnenie nezávislosti kontroly činnosti ozbrojených zborov, posilnenie parlamentnej kontroly menovania policajného prezidenta a obmedzenie možnosti jeho odvolania na zákonom stanovené dôvody.

Priority novej vlády v oblasti súdov a polície
17:50 Smer, SNS, Most, Sieť chcú účinný protischránkový zákon aj otvorené vládnutie

Účinný protischránkový zákon, otvorené vládnutie, snaha presadiť ústavný zákon o preukazovaní pôvodu majetku, ale aj vymedzenie politických nominácií a profesionalizácia štátnej správy. Tvoriaca sa vláda chce tiež vytvoriť podmienky na zavedenie osobnej hmotnej zodpovednosti osôb nakladajúcich s verejnými zdrojmi.

Zákonom plánuje upraviť zákaz poskytovania a prijímania neetických výhod, chce tiež zdokonaliť a rozšíriť systém povinného zverejňovania zmlúv. Mieni zároveň začleniť iniciatívu "Rule of Law" do programového vyhlásenia vlády. Pri návrhoch zákonov by sa mohla po novom uvádzať aj protikorupčná doložka. Zároveň by sa mala posilniť ochrana verejného záujmu v záväzkovo-právnych vzťahoch.

Predseda strany Most-Híd Béla
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: TASR, Martin Baumann)

17:35 Tvoriaca sa vláda mieni dať opozícii miesta v kontrolných orgánoch VšZP a ÚDZS

Opozícia by mala mať zastúpenie v kontrolných orgánoch štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne a v Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Dohodli sa na tom dnes strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť, ktoré podpísali programové priority vznikajúcej vlády.

Plánujú tiež obmedziť zisk súkromných zdravotných poisťovní a viditeľne posunúť kvalitu poskytovania zdravotnej starostlivosti. Malo by sa tiež transparentnejšie nakladať s verejnými zdrojmi. Čakacie doby na zdravotné a ošetrovateľské výkony by mali byť kratšie a mali by sa tiež zaviesť prehľadné pravidlá pri platbách pacientov. Strany sa dohodli aj na zavedení systému DRG v plnom rozsahu a na plnej aplikácii systému e-Health.

Robert Fico, Andrej Danko,
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: TASR, Martin Baumann)

17:28 Smer-SD, SNS, Most-Híd, #Sieť plánujú dať do školstva viac peňazí

Do školstva by malo ísť výrazne viac verejných investícií a zároveň by malo prejsť zásadnými vnútornými zmenami systému. Dohodli sa na tom dnes strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť, ktoré podpísali programové priority vznikajúcej vlády. Informovali o nich predsedovia strán Robert Fico, Andrej Danko, Béla Bugár a Radoslav Procházka. Zhodli sa aj na tom, že k tvorbe programového vyhlásenia vlády prizvú aj zástupcov pracovníkov školstva. Prijatá by mala byť tiež dlhodobá koncepcia obsahu výchovy a vzdelávania. Plánujú hľadať aj nové zdroje financovania športu a kultúry, pri čom by chceli využiť súkromné zdroje.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

17:26 Procházka hovorí o úžitku

Líder #Siete Radoslav Procházka považoval za dôležité dospieť k zreteľnému rozdielu v porovnaní s doterajšími vládami. Preto sme sa okrem vlajkovej lode, teda hmotná zodpovednosť politikov a zákaz schránkových firiem, usilovali o tri veci - podpora zanedbaných regiónov, ochrana a rozvoj strednej vrstvy a dosiahnutie reálnej účasti opozície na kontrole výkonnej moci, a to najmä v zdravotníctve. "To, že sme to presadili, je pre #Sieť dobrým dôvodom si myslieť, že naša prípadná účasť na vláde národnej dohody prinesie úžitok," uzavrel.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

17:24 Bugár hovorí o zodpovednosti

Predseda Mostu-Híd Béla Bugár tvrdí, že tieto štyri strany sa postavili čelom k zodpovednosti, ktorú získali vo voľbách. "Tá hovorí aj o tom, aby sme nepripustili predčasné voľby, zastabilizovali štát a aby sa v budúcich voľbách nedostali do NR SR extrémistické sily. Toto je naša zodpovednosť. Som rád, že sme sa dohodli na programových prioritách."

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

17:20 SNS národ nezradila

Šéf SNS Andrej Danko ubezpečil voličov SNS, že strana ich podpisom programových priorít nezradila. "Takmer neexistuje bod, ktorý by sa nám nepodarilo presadiť. S úžasom som pozeral, ako sú spochybňované ústavné postupy. Vidím, že koalícia je traumou pre ľudí, ktorí nechcú riadiť štát," odkázal kritikom.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

17:02 Splnomocnenec vlády podal návrh na rozpustenie ĽSNS

Ciele politickej strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) a rovnako jej program považuje splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Peter Pollák na základe právnej analýzy za protiprávne. Vyjadrenia ĽSNS vo vzťahu k Rómom vo volebnom programe a kampani ho viedli k podaniu návrhu na rozpustenie politickej strany generálnemu prokurátorovi. Pollák navrhuje, aby bol vypracovaný komplexný posudok metódami historickej komparačnej analýzy, ktorý by sa zaoberal najmä činnosťou tejto politickej strany.

16:59 PROGRAM koalície

- Koalícia sa tiež zhodla na protikorupčnom programe

- Strany sa zhodli na prijatí účinného protischránkového zákona, vzťahujúceho sa na všetky verejné zdroje

- Do programu vlády sa začlení iniciatíva Rule od Law

- Nová vláda bude dôsledne uplatňovať princípy otvoreného vládnutia

- Nová koalícia sa zaväzuje presadiť ústavný zákon o preukazovaní pôvodu majetku

- Strany chcú vytvoriť podmienky na zavedenie osobnej hmotnej zodpovednosti osôb, ktoré nakladajú s verejnými zdrojmi

- Zákonom by malo byť upravené poskytovanie a prijímanie neetických výhod

- Pri návrhoch zákonov bude zavedená protikorupčná doložka.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

16:50 Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť schválili programové priority vlády

Predstavitelia strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť sa dohodli na programových prioritách novej vlády. Oznámili to dnes po rokovaní trojčlenných delegácií. Lídri by teraz mali hovoriť o personálnych otázkach. "Štyria predsedovia podpísali programové priority na roky 2016 až 2020, ktoré môžu tvoriť základ programového vyhlásenia vlády. Výsledok je prienikom programov a priorít týchto politických subjektov. Je to výborný základ pre vypracovanie prípadného vládneho programu," povedal líder Smeru-SD Robert Fico.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

16:48 Fico predstavil prvé kroky možnej vlády

Robert Fico na tlačovke predostrel niektoré reformy, ktoré nová vláda plánuje. Medzi nimi je veľa bodov, ktoré presadzovali strany #Sieť či Most.

16:40 Prvý raz spolu vystúpili lídri

Robert Fico, Radoslav Procházka, Béla Bugár a Andrej Danko predstúpili pred novinárov, aby ponúkli najnovšie informácie o formovaní novej vlády.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

16:14 Béla Bugár po príchode na Úrad vlády

VOĽBY16: Rokovania o zostavení vlády a jej prioritách na Úrade vlády pokračujú

15:45 Šestnásť tisíc ľudí proti vláde Smeru

Za vyše 24 hodín podpísalo petíiciu s názvom "Nie v mojom mene" až 16 tisíc ľudí. Sú to zväčša voliči #Siete, ktorí počítali s tým, že strana bude protiváha Smeru. Petíciu dokonca podľa Miroslava Beblavého podpísalo až 250 členov strany #Sieť.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)

15:02 Dohoda na prioritách by mohla prísť "veľmi rýchlo"

Riaditeľ tlačového odboru Úradu vlády SR Erik Tomáš informoval, že po dohode na prioritách budú delegácie strán rokovať o personálnych otázkach. Ak vznikne zhoda na programových prioritách, nasledovať bude spoločné vyhlásenie strán, ktoré momentálne rokujú o vzniku ľavo-pravej vlády. Ako informoval riaditeľ tlačového odboru Úradu vlády SR Erik Tomáš, mohlo by to byť „veľmi rýchlo,“ nevedel však spresniť čas.

Erik Tomáš a Ficova hovorkyňa Beatrice Szabóová
Zobraziť galériu (26)
Erik Tomáš a Ficova hovorkyňa Beatrice Szabóová  (Zdroj: SITA)

14:57 Najprv program, potom posty

Líder Mosta-Híd Béla Bugár na otázky novinárov odpovedal a zopakoval, že momentálne je dôležitejšia dohoda na programe ako na menách nových ministrov. "Robíme na programovom vyhlásení a to, čo sme chceli my, tak 90 percent z toho je tam," deklaroval s tým, že Most-Híd chce vidieť aj zmenu štýlu robenia politiky.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

14:55 Ešte vôbec nevieme, či pôjdeme do vlády

Otázka obsadzovania ministerstiev konkrétnymi nominantmi je zatiaľ predčasná, lebo rokovania sa neskončili, Most-Híd zatiaľ vôbec nevie, či pôjde do vlády. Novinárom to dnes stručne povedala podpredsedníčka Mosta-Híd Lucia Žitňanská počas príchodu na Úrad vlády SR, kde pokračujú rokovania medzi delegáciami Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a #Siete o programových prioritách.

Lucia Žitňanská
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

14:24 Beblavý sa zastal aj Zimenovej

"Zuzana Zimenová dnes nešpekulovala, nevajatala, ale povedala predsedníctvu SIETe, že ak sa stane poslankyňou, ona veru za dôveru pre tretiu vládu Roberta Fica nezahlasuje.
Vždy som hovoril, že charakter nijako nesúvisí s majetkom ani predchádzajúcimi funkciami, ale len s charakterom. Zuzana, máš moju obrovskú úctu,"
napísal Miroslav Beblavý na Facebooku.

14:10 Koalícia by mala len 81 poslancov

Simon nie je jediný z poslancov, ktorí odmietajú formujúcu sa vládu. Odchody v prípade podpisu koaličnej zmluvy avizujú aj Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík, ktorí v takom prípade opustia #Sieť. Macháčková a Petrík zostanú nezaradené poslankyne, Beblavý zatiaľ nepovedal, či sa vzdá poslaneckého mandátu. Ak by koalíciu nepodporili len títo štyria poslanci, kabinet Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a Siete by mal oporu v 81 poslancoch. Údajne však nie sú vylúčené ani ďalšie odchody.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA)

13:40 Okrem Simona neodíde z klubu Mosta-Híd nikto

Poslanecký klub Mosta-Híd neopustí okrem Zsolta Simona žiadny iný poslanec. Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave predseda strany Béla Bugár. Simon avizoval odchod z klubu, ak Most-Híd vstúpi do vlády so Smerom-SD a SNS.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

13:31 Šebejovi sa nepáči Simonovo rozhodnutie

"Nepáči sa mi to," zhodnotil Simonovo rozhodnutie Šebej. Tvrdí, že on neodíde. "Rozhodol som sa, že neodídem," poznamenal. Šebej síce pôvodne so Smerom-SD ísť nechcel, ale presvedčilo ho to, že neexistovala žiadna iná možnosť. "Okrem predčasných volieb. A tie by znamenali takmer naisto nepopísateľne väčšiu katastrofu ako toto. Úradnícka vláda je blbosť, je to preklenovací manéver pred predčasnými voľbami," vysvetlil Šebej. Podľa neho už nechce okrem Simona odísť nikto iný.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

13:25 Bugár tvrdí, že Simon s rokovaniami súhlasil

Bugár v reakcii na Simonov avizovaný odchod povedal, že Simon súhlasil s rokovaním so Smerom-SD. "Všetci na predsedníctve sme odmietli predčasné voľby a úradnícku vládu. Súhlasil aj s tým, aby sme išli rokovať so Smerom-SD a SNS, aj s našimi prioritami," uviedol Bugár. Dnes Simon podľa neho svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že čakal nedohodu so Smerom-SD a SNS. "Je to jeho rozhodnutie a je jediný. Z nášho poslaneckého klubu a predsedníctva nikto odchádzať nemieni," doplnil Bugár.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

12:40 Voľby by vyhral Smer-SD, Kotleba rastie

Ak by sa parlamentné voľby konali teraz, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 30 percent a obsadili by tak 54 poslaneckých kresiel. Na druhom mieste by bola strana Sloboda a Solidarita s 15,9 percenta (29 mandátov). Prvú trojicu uzatvára Slovenská národná strana s 11,9 percenta a 21 mandátmi. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis Slovakia. Hnutie OĽaNO - NOVA by získalo 11 percent (20 kresiel), nasleduje Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko s 9,5 percenta (17 mandátov) a do parlamentu by sa dostala aj strana Most-Híd s 5,2 percenta. Obsadili by tak deväť kresiel. Pred bránami NR SR by skončila SMK-MKP so 4,7 percenta. SME RODINA - Boris Kollár by získala 4,4 percenta hlasov, KDH 3,9 percenta, strana #SIEŤ by dostala 2,3 percenta. Preferencie sú vyrátané zo 61-percentnej volebnej účasti. Nerozhodnutých bolo 25 percent respondentov, voliť by nešlo 14 percent.

12:18 Prvá náhradníčka #Siete Zuzana Zimenová vládu nepodporí

Zuzana Zimenová zo strany #Sieť, ktorá skončila v parlamentných voľbách prvá pod čiarou, v prípade, že nastúpi do parlamentu, vládu Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a #Siete nepodporí. Povedala to dnes novinárom po tom, ako o svojom postoji informovala stranícke predsedníctvo. Zimenová sa do parlamentu posunie, ak sa aspoň jeden zo zvolených poslancov #Siete vzdá mandátu alebo nastúpi napríklad do exekutívy či inej inštitúcie z titulu nominácie #Siete ako koaličnej strany. Zimenová zároveň ako odborníčka strany na školstvo tvrdí, že ako nezávislá poslankyňa bude pripravená podporiť akýkoľvek dobrý zákon z oblasti školstva.

12:00 KDH: Figeľ odstupuje z predsedníckej funkcie

Predseda KDH Ján Figeľ sa vzdáva funkcie lídra hnutia. Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že sa tak rozhodol už v nedeľu (6.3.) po parlamentných voľbách. "Samotné rozhodnutie som vykonal po zvážení v nedeľu večer po voľbách, ale keďže nie som za politiku gest, ale zodpovedného konania, považoval som za potrebné a rozumné konzultovať ďalší postoj s kolegami, členmi predsedníctva a zároveň zabezpečiť funkčnosť a ďalšie kroky tak, aby to hnutiu pomáhalo, nie aby ho dostávalo do nestability alebo do ďalších problémov," uviedol Figeľ. Pripomenul, že už pred voľbami avizoval, že ak KDH nebude rásť, viesť ho nebude.

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA/Marko Erd)

11:20 Simona podporili na Facebooku aj Matovič aj Beblavý

 

Ďalší statočný HRDINA!!!Zsolt Simon práve teraz:"Ja som sa vyjadril sám za seba, lebo som svojprávny," hovorí Zsolt...

Posted by Igor Matovic on 15. marec 2016

11:00 Simon končí, keď pôjde Most so Smerom

ONLINE Slovensko o krok
Zobraziť galériu (26)
 (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

Oznámil to na Facebooku. Tu je jeho odkaz.

 

Oznam!Tak ako som avizoval už pred voľbami, dnes na predsedníctve som oznámil, že neviem podporiť vládu Smeru, SNS ,...

Posted by Simon Zsolt on 15. marec 2016
Viac o téme: VládaKoalíciaSmerSNSMostVoľby 2016#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu