Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Miliardár Soros má plán, ako vyriešiť najväčší európsky problém: Ešte pri tom aj zarobí!

George Soros
George Soros (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americký investor George Soros vloží 500 miliónov dolárov do firiem založených utečencami. Investície by podľa neho mala pomôcť nielen migrantom, ale aj spoločnostiam, ktoré ich prijali. Soros to podľa agentúry AP povedal na okraj pondelňajšieho summitu VZ OSN venovaného migračnú krízu.

"Budeme investovať do start-upov, do zavedených spoločností, do iniciatív sa spoločenským dopadom a do firiem založených migrantov a utečencami. Predpokladáme, že tieto investície budú ziskové. Ale naším primárnym cieľom je vytvoriť produkty a služby, ktoré skutočne pomôžu migrantom aj hostiteľským spoločnostiam , "povedal Soros.

Zároveň vyjadril presvedčenie, že jeho rozhodnutie motivuje ďalšie finančné investorov, aby sa k podpore firiem prevádzkovaných migrantmi pripojili.

Vysoký komisár OSN pre utečencov Filippo Grandi Sorosov záväzok uvítal. "Investície pomôžu utečencom na to, aby sa mohli spoliehať sami na seba," povedal. "Utečenci potrebujú prístup k finančným a právnym službám, k vzdelaniu a k príležitostiam k zamestnaniu. Domnievame sa, že súkromný sektor má jedinečnú možnosť pomôcť vytvoriť infraštruktúru potrebnú pre podporu týchto služieb," uviedol.

Viac o téme: George SorosMigrácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu