Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Migračná kríza neprestáva, krajiny znepokojujú ďalší ilegálni migranti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BELEHRAD - Takmer 500 ilegálnych migrantov sa v priebehu noci nadnes dostalo z Macedónska a Bulharska na srbské územie. Minister práce postjuhoslovanskej republiky Aleksandar Vulin požiadal v tejto súvislosti dnes o zvolanie mimoriadneho zasadania Rady národnej bezpečnosti.

Podľa jeho slov predstavuje problém aj avizované vracanie migrantov z Maďarska na srbské územie. Vyplýva to z informácií tlačovej agentúry DPA.

Cez balkánsku migračnú trasu sa vlani dostalo do západnej Európy okolo milióna utečencov a migrantov. Od marca je však táto trasa na macedónsko-gréckej štátnej hranici fakticky uzavretá, a to i vďaka pomoci, ktorú Macedónsku poskytli Slovensko, ako aj ČR, Maďarsko či Rakúsko. Iba pred piatimi dňami odhalila macedónska polícia pri rutinnej cestnej kontrole kamióna skupinu 73 ilegálnych migrantov zo Sýrie, Afganistanu, Bangladéša a Pakistanu. Väčšinu z nich tvorili ženy s deťmi, a to neďaleko macedónsko-srbskej štátnej hranice.

Ukrajinská pohraničná stráž nevpustila vyše 1300 potenciálnych ilegálnych migrantov

Ukrajinská pohraničná stráž zadržala od konca apríla 78 ilegálnych migrantov a vyše 1300 cudzincov - potenciálnych ilegálnych migrantov - nevpustila do krajiny. Oznámil to dnes hovorca ukrajinskej pohraničnej stráže Oleh Sloboďan.

"Počas operácie Hranica-2016, ktorá sa začala koncom apríla, pohraničná stráž zadržala už 599 narušiteľov štátnej hranice, 1313 narušiteľov hraničného režimu a 78 ilegálnych migrantov. Vyše 1300 cudzincom, ktorí boli považovaní za potenciálnych ilegálnych migrantov, nebolo dovolené prekročiť hranicu," citovala Sloboďana agentúra Ukrinform.

Okrem toho pohraničníci od konca apríla odhalili a zhabali viac ako 21 ton pašovaného alkoholu, 883.000 balíčkov cigariet, vyše 150 kilogramov jantáru, 13 kilogramov narkotík a 98 kusov zbraní, dodal Sloboďan.

Viac o téme: UtečenciMigrantiSrbskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu