Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Migranti opäť útočili: Neuveríte, prečo 14 mužov napadlo policajtov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia zadržala 14 migrantov pre násilne strety, ktoré sa v piatok odohrali v utečeneckom tábore v meste Kiskunhalas na juhu Maďarska a pri ktorých boli zranení policajti. Informovala o tom dnes agentúra MTI s odvolaním sa na prokuratúru župy Bács-Kiskun.

Násilnosti začali bitkou troch utečencov pre prístup k internetu. Rozčúlených mužov od seba dostali bezpečnostní strážcovia a policajti. Ďalších 20 až 25 ľudí držaných v objekte tábora ale neskôr začalo hádzať kamene na policajtov a dvoch z nich zranili. Prokuratúra v Kecskeméte, správnom stredisku župy Bács-Kiskun, podľa jej hovorcu Lászlóa Nánásiho navrhla uvaliť väzbu na 14 zadržaných cudzincov pre útoky na policajtov.

Ich zadržanie bolo podľa neho nevyhnutné pre závažnosť trestného činu a pretože hrozí nebezpečenstvo úteku podozrivých a ničenia dôkazov, ktoré sa prípadu týkajú.Podľa poradcu premiéra Viktora Orbána pre vnútorné záležitosti Györgya Bakondiho bolo na obnovenie poriadku po incidente do tábora vyslaných na 180 policajtov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu