Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalšie FOTO odporného klamstva zaplavilo internet: Džihádisti z IS sú už v Európe a protestujú

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Na internete koluje ďalší podvrh súvisiaci s utečeneckou krízou. A ľudia ho opätovne zdieľajú s neomylným pocitom pravdy. Opak je však pravdou.

Tento raz ide o teroristov z Islamského štátu, ktorí sa mali dopraviť spolu s utečencami do Európy a rozvinúť tam svoje diabolské čierne zástavy. Na sociálnych sieťach koluje fotka údajných teroristov v potyčke s nemeckými policajtami.

Mladík sa na zábere oháňa po nemeckom policajtovi v ruke s vlajkou so znakmi teroristickej organizácie. V pozadí vidieť ďalšiu strach naháňajúcu zástavu. Tento obrázok mal byť svedectvom o tom, že v radoch utečencov sa do Nemecka dostali aj džihádisti z IS.

Ďalšie FOTO odporného klamstva
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Pod príspevkom okamžite ľudia začali vypisovať ako by to bola pravdivá správa. Nie je to však tak. Fotka je tri roky stará. Snímka je tri roky stará a sú na nej zachytení demonštranti z antiislamistickej skupiny Pro NRW z Nemecka.

VIDEO z antiislamských protestov v Nemecku

Opäť raz vyšlo najavo, že nie všetko, čo je na sociálnych sieťach, musí byť aj pravda. Iba prednedávnom sme upozornili, že vojak na fotke, ktorý mal byť údajne teroristom z Islamského štátu, sa dostal v sprievode utečencov do Európy. Sýrčan bojoval práve proti teroristom z IS a nepredstavoval žiadnu bezprostrednú hrozbu pre Európanov.

Viac o téme: LožHoaxPropagandaUtečenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu