Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia čelí novému utečeneckému škandálu: Strážnik vyvolal strach a pobúrenie verejnosti

Odkiaľ vzal policajt nôž?
Odkiaľ vzal policajt nôž? (Zdroj: Youtube/Anemos Antistasis)

KOS - Grécka polícia má čo vysvetľovať. Jeden z hliadkujúcich strážnikov napätú situáciu nezvládol a na migrantov vytasil veľký ostrý nôž. Okrem zastrašujúcej zbrane sa nezdržal ani použitia rodičovských nápravno-východných prostriedkov.

Grécky policajt bol prichytený pri čine. Na videu, ktoré vzniklo na ostrove Kos v zástupe migrantov čakajúcich pred administratívnou budovou, je vidieť, ako policajt mladého utečenca udrie do tváre a potom vytiahne nôž, pričom agresívne vráža aj do iných mužov z Pakistanu a prikazuje im ustúpiť ďalej.

Spoveď Češky z gréckeho ostrova Kos: Európska únia chce, aby utečenci prichádzali

K udalosti malo dôjsť počas neusmerneného pohybu migrantov, ktorí čakali vo fronte na preverenie a následnú kontrolu dokladov. „Čo som povedal?! Tu!“ zatlačil mladíka policajt, hovoriac v gréčtine. Potom migrantom pomocou noža ukázal, kde majú stáť. Video sa však rýchlo začalo šíriť gréckymi médiami, vyvolalo aj hnev verejnosti a policajta čaká úradné prešetrovanie incidentu. Štyridsaťpäťročný policajt sa po incidente obhajoval a tvrdil, že sa len snažil dať veci do poriadku. Záhadou však ostáva, odkiaľ vzal policajt nôž. Podľa jeho vyjadrenia patril jednému z migrantov, ktorému spadol na zem.

 

Na gréckom ostrove Kos sa momentálne nachádza už viac ako 6 000 migrantov a utečenci sú nútení čeliť veľkej humanitárnej kríze. Medzi nimi sa nachádza aj veľa žien, detí a starších ľudí, ktorí sú odkázaní na pomoc milodary dobrovoľníkov či turistov. Krízu sprevádza napätie, ktoré v niektorých prípadoch končí otvorenými stretmi medzi masou prichádzajúcich utečencov a gréckymi hliadkami, uvádza Keeptalkinggreece.com.

Viac o téme: NôžUtečenciKos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu