Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mega úlovok čínskej polície: Pre toto zatkli 15-tisíc osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Čínska polícia zatkla 15.000 podozrivých osôb v rámci rozsiahlej kampane zameranej na potlačenie počítačovej kriminality. Oznámilo to dnes čínske ministerstvo verejnej bezpečnosti, ktoré citovala agentúra AP.

Celkovo polícia po celej krajine vyšetrovala viac ako 7400 prípadov možných kyberzločinov vrátane neoprávneného vniknutia do počítačových systémov, internetového podvodu a nezákonného obchodovania s osobnými informáciami. Ministerstvo nespresnilo, v akom období došlo k uvedenému počtu zatknutí. Čínske úrady v júli tohto roku spustili šesťmesačnú špeciálnu operáciu zameranú na "vyčistenie" internetu.

Niektoré prípady, uvedené v súvislosti so zatknutiami, boli však odhalené už koncom minulého roku. V rámci špeciálnej operácie spustenej v júli už úrady zaistili podozrivých, ktorí napadali stránky firiem, bánk a vládnych inštitúcií. Polícia zasiahla aj proti stránkam s "ilegálnym a nezákonným obsahom" a tiež voči webom propagujúcim pornografiu, výbušniny, zbrane a hazardné hry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu