Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Antikampaň začala: Borguľa podal trestné oznámenie na Kratochvílovú od Procházku!

Martin Borguľa.
Martin Borguľa. (Zdroj: SITA/topky.sk)

BRATISLAVA - Poslanec za Staré Mesto Martin Borguľa podal dnes trestné oznámenie na kandidátku na primátorku Tatianu Kratochvílovú. Podľa Martina Borguľu ho nominantka strany Sieť ohovára na facebooku. Borguľu totiž obvinila zo zneužívania jeho postavenia v kampani, čo on odmieta.

Dôvodom celého sporu, ktorý budú riešiť policajti sú informácie, ktoré uviedla Kratochvílová v súvislosti s listom, ktorý bol zaslaný zamestnancom Dopravného podniku Bratislava (DPB). „Pani Kratochvílová uviedla, že som zneužil postavenie člena Dozornej rady DPB a poslal zamestnancom list s predvolebnou kampaňou. Uvedený list bol predovšetkým poďakovaním za možnosť zúčastniť sa na podujatí Deň zamestnancov, na ktorý som bol ako člen Dozornej rady DPB pozvaný. List bol odoslaný Dopravným podnikom, ja som platil náklady na jeho zaslanie. V predmetnom liste sa žiadnym spôsobom nespomína moja kandidatúra na poslanca, nie je v ňom uvedená, priamo ani nepriamo, žiadna výzva alebo žiadosť o podporu kandidatúry,“ tvrdí poslanec.

V liste sa ani neuvádza stranícka príslušnosť poslanca Borguľu. Navyše tvrdí, že v nadchádzajúcich komunálnych voľbách kandiduje na poslanca za Staré Mesto a  list bol zaslaný všetkým zamestnancom spoločnosti bez ohľadu na ich bydlisko. „Podľa mojich informácií zaslal Dopravný podnik list približne 2 700 pracovníkom, z toho menej ako 50 má trvalé bydlisko v Starom Meste, a ide teda o potenciálnych voličov v tejto mestskej štvrti,“ vysvetlil. Preto vníma Kratochvílovej obvinenia na sociálnej sieti ako snahu sa zviditeľniť pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami vďaka klamstvám s cieľom poškodiť jeho meno. „Rozhodol som sa preto podať na pani Kratochvílovú trestné oznámenie a požiadal som okresného prokurátora, aby začal trestné stíhanie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu ohovárania,“ dodal na záver Borguľa.

Kratochílová oznámila, že podala v tejto súvislosti podnet na porušenie ústavného zákona o ochrane verejného záujmu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu