Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Procházka o komunálnych voľbách: Prezradil, čo bude pre Sieť úspechom

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bol by to zázračný výsledok, ak by primátorský kandidát, nominovaný či podporovaný stranou Sieť, uspel v tretine z dvadsiatky najväčších slovenských miest.

Líder Siete Radoslav Procházka takto odpovedal na otázku, čo by považoval za úspech v komunálnych voľbách, ktoré sa uskutočnia presne o dva týždne, v sobotu 15. novembra. "Ak by sa nám navyše podarilo v krajských mestách získať aspoň niekoľko desiatok poslaneckých mandátov, bol by to mimoriadne silný základ pre naplnenie nášho hlavného cieľa v roku 2016," povedal Procházka.

Tým je zostavenie stabilnej a súdržnej vlády po budúcich parlamentných voľbách. Za neúspech v komunálnych voľbách by Procházka, naopak, považoval prehru kandidátov Siete v Prievidzi a Martine. "Ak by sme neuspeli ani tam, bolo by to zlyhanie," povedal.  Sieť už 18. októbra prostredníctvom svojej Rady regiónov Slovenska vyjadrila úmysel podporiť v mestách Banská Bystrica, Bratislava, Košice, Prešov, Levice, Michalovce, Nitra a Žilina stredopravého kandidáta, ktorý bude mať v súboji s nominantom vládnej strany či kandidátom, ktorý má podporu Smeru-SD, najväčšie šance na úspech. 

Tento dôvod uviedol aj líder Siete Radoslav Procházka v utorok 28. októbra, keď oznámil, že pôvodná kandidátka Siete v bratislavských primátorských voľbách Tatiana Kratochvílová napokon kandidovať nebude a Sieť podporí spolu s ďalšími stredopravými stranami Milana Kňažka. Vo štvrtok (30.10.) Procházka deklaroval, že predsedníctvo strany nabáda k podpore najsilnejšieho stredopravého kandidáta aj mestské centrá v Prešove a Košiciach. V prípade Nitry zasa vyzval stredopravé strany na zjednotenie podpory pre kandidátku Siete Dominiku Tekeliovú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu