Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Rusko vyzýva arabské štáty: Je nutné sa pripojiť k embargu voči Daeš

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: SITA/AP)

ABÚ ZABÍ - Rusko vyzvalo arabské štáty, aby sa pripojili k obchodnému a ekonomickému embargu voči územiam pod kontrolou extrémistickej organizácie Daeš. Vyhlásil to dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na 4. schôdzi fóra rusko-arabskej spolupráce v Abú Zabí.

"Vyzývame našich arabských priateľov, aby sa pridali k ruskej iniciatíve uvaliť v súlade s článkom 41 Charty OSN široké obchodné a ekonomické embargo na všetky územia, ktoré zostávajú pod kontrolou tzv. Daeš," povedal podľa agentúry TASS Lavrov v hlavnom meste Spojených arabských emirátov (SAE).

"Dôsledne sa zasadzujeme za zefektívnenie medzinárodnej spolupráce v boji proti terorizmu pod ústredným vedením OSN na báze medzinárodného práva a bez dvojitých kritérií," dodal šéf ruskej diplomacie.

"Považujeme za veľmi dôležité naplniť všetky protiteroristické rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN a zaistiť fungovanie monitorovacích mechanizmov. Zároveň je nutné pokračovať v likvidácii vojenského a ekonomického potenciálu teroristických organizácií a zastaviť ich financovanie. Je preto potrebné prikročiť k rozhodnejším opatreniam voči radikalizácii spoločnosti a šíreniu teroristickej ideológie," uzavrel Lavrov.

Viac o téme: EmbargoRuskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu