Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Operácia Štít Eufratu: Turecká armáda zneutralizovala 21 militantov Daeš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

ANKARA - Najmenej 21 militantov teroristickej organizácie Daeš bolo "neutralizovaných" za posledných 24 hodín na severe Sýrie v rámci tureckej operácie Štít Eufratu. Informoval o tom dnes generálny štáb tureckej armády.

Termín "neutralizácia" v podaní tureckej armády znamená, že teroristi boli buď zajatí, zranení, alebo zabití, vysvetľuje agentúra Anadolu. Generálny štáb uviedol, že pri útoku Slobodnej sýrskej armády (FSA), a to za podpory tureckých síl, bolo zasiahnutých 203 cieľov Daeš vrátane veliteľských stanovíšť, obranných pozícií, úkrytov a vozidiel.

Okrem toho turecké lietadlá zasiahli 64 úkrytov a vozidiel vybavených zbraňami, ktoré militanti Daeš používali v okolí miest al-Báb a Bzaga. Turecká armáda podporuje bojovníkov FSA pri postupe na al-Báb, strategické mesto pre Daeš, pričom dnes uplynulo 168 dní od jeho obkľúčenia s cieľom oslobodiť ho. Operácia Štít Eufratu sa začala 24. augusta 2016. Jej cieľom je zlepšiť bezpečnosť, podporiť koaličné sily a eliminovať teroristické hrozby pozdĺž tureckých hraníc.

Viac o téme: MilitantiTureckoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu