Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fanatici Daeš držia v zajatí stovky detí: Robia s nimi otrasné veci, prezradili utečenkyne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Diabolskí teroristi sa nezastavia pred ničím. Svedčia o tom stále nové a nové svedectvá sexuálnych otrokýň, ktorým sa podarilo ujsť z pazúrov násilníkov do bezpečia. Podľa ich slov bojovníci Daeš znásilnili napríklad iba osemročné dievčatko, pričom ostatné zajatkyne nemali na výber, nemohli mu nijako pomôcť, iba počúvali jeho zúfalé náreky.

Peklo sexotrokýň Daeš: Žena sa zo strachu radšej upálila, dievčinku (8) znásilnili stovkykrát

Dievčatko bola znásilnené extrémistami potom, čo ho uniesli spolu s desiatkami ďalších žien a previezli do irackého mesta Mosul pred takmer dvoma rokmi. Ostatné zajatkyne vzali do ďalších miestností, kde boli opakovane sexuálne týrané, zatiaľ čo ženy vonku museli načúvať ich kriku.

Ide však iba o jeden z prípadov uvedených v správe londýnskej protiextrémistickej organizácie Quilliam Foundation s názvom Deti Islamského štátu. Z nej sa svet dozvedá o úniku dvoch žien z rúk odporných väzniteľov, ktorí ich presunuli z Mosulu do školy v Tal Alfare, 80 km na západ. V tejto budove držali asi sto detí.

Ďalšia preživšia, staršia žena, uviedla, že mladšie zajatkyne vzali zo školy a vrátili ich po pár hodinách či dňoch v zúboženom stave. Iná bývalá sexuálna otrokyňa videla, ako únosca odvliekol iba 13-ročnú dievčinu, ktorú si kúpil, do inej časti domu."Zvykla som počuť veľa kriku a plaču tohto druhého dievčaťa v dome, Boh vie, čo ten človek s ňou robil. Bola príliš mladá, aby tomu rozumela a pravdepodobne sa veľmi bála," dodala traumatizovaná žena.

Daeš stupňuje barbarstvo: Ukrutným spôsobom týra ženy, nástroj im vytrháva kusy mäsa z tela

Zachránené zajatkyne sa tiež nedávno zdôverili, že teroristi založili medzinárodnú skupinu na pašovanie unesených jezídskych žien do zahraničia. Desiatky obetí vytrhnutých zo svojich dedín naprieč severným Irakom v auguste 2014 hovorí, že ich odvliekli do Afganistanu, Pakistanu, Líbye a Čečenska, kde ich držali ako sexuálne otrokyne.

"V tejto chvíli nevieme, ako boli tieto dievčatá presunuté mimo Irak alebo Sýriu," povedal Mihemma Xelil, starosta jednej z dedín napadnutých Daeš. Mnohé zo žien boli najprv presunuté do blízkych miest ako Mosul či Tal Afar. Najkrajšie z nich sa dostali do aukčných domov, kde sa museli predvádzať nahé a skončili u záujemcu s najvyššou ponukou. Za ich prepustenie žiadajú bojovníci výkupné.

Viac o téme: Islamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu