Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najhoršie predpovede sa naplnili: Člena Daeš zadržali v centre pre utečencov v Nemecku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

UNNA - Predpokladaného člena extrémistickej organizácie Daeš zadržali policajti vo štvrtok popoludní v prijímacom centre pre utečencov v meste Unna v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Tridsaťjedenročný Sýrčan mal mať na starosti financie pre miestnych bojovníkov Daeš, informoval dnes bulvárny denník Bild.

K zadržaniu muža došlo na základe upozornenia od sýrskych aktivistov, ktorí ho odhalili prostredníctvom internetu. Podľa nich údajný terorista pochádza z mesta Dajr az-Zaur ležiaceho na východe Sýrie, ktoré je jednou z bášt Daeš. Na starosti tam mal mať prísun finančných prostriedkov pre bojovníkov Daeš. 

Do prijímacieho centra v Unne prišiel len pred týždňom spolu so svojou sestrou a jej manželom. Bývali v jednej miestnosti v dome, v ktorom sídli aj bezpečnostná služba a Nemecký Červený kríž. 
Či majú sestra Sýrčana a jej manžel niečo do činenia s militantnými islamistami zatiaľ nie je známe. 

Zadržaný Sýrčan sa mal už v máji tohto roka presunúť do Turecka. Jeho príbuzní však naďalej bojujú v Sýrii v radoch Daeš. Polícia momentálne skúma mužov mobilný telefón a batožinu s cieľom získať viac informácií.

Viac o téme: DaešUnna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu