Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Manželia v Nemecku si pomýlili ubytovňu pre utečencov s hostincom: Mali nezabudnuteľný zážitok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Dvojica turistov zo západnej časti Nemecka sa chcela po náročnom výlete v bavorskom regióne Franky občerstviť v miestnom hostinci. Netušila však, že už nejaký čas nefunguje a v budove namiesto neho vzniklo zariadenie pre ubytovanie žiadateľov o azyl. Ako sa veci v skutočnosti majú, turisti zistili až v okamihu, keď požiadali obsluhu o účet. O kurióznom prípade pohostinnosti informoval miestny denník Fränkischer Tag.

Rodičia sú pobúrení: Žiakom na prvom stupni premietali kontroverzné VIDEO o utečencoch

Pár dôchodcov z Karlsruhe podnikol výlet po rieke na kanoe. V starom hostinci v Zapfendorfe neďaleko Bambergu, kde sa manželia rozhodli občerstviť, dostali chlieb, marmeládu, vajcia, syr a čaj. Následne požiadali o účet, ktorý však nedostali. Kuchári a čašníci, ktorí sa o nich starali, boli totiž vysídlenci a domnelá reštaurácia v súčasnosti slúži ako ubytovňa pre žiadateľov o azyl.

"Povedal som im: Poďte ďalej, uvelebte sa, správajte sa ako doma," uviedol jeden zo žiadateľov o azyl, ktorí sa turistov ujali. "Na stôl sme priniesli, čo sme mali," dodal.

"Ten mladý muž, ktorý sa pýtal, čo si prajeme, bol taký milý. A takých milých mladých hostinských je potrebné podporovať," vysvetlila 68-ročná turistka denníku Fränkischer Tag, prečo sa rozhodli v hostinci najesť. Keď zistila, že je v skutočnosti v azylovom zariadení, vyhŕkli jej vraj slzy dojatia.

 

Sie glaubten, in einen Gasthof einzukehren – doch was sie dann erlebten, rührte sie zu Tränen.

Zveřejnil(a) Bild dne 18. prosinec 2015
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu