Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Jeden z najkrajších symbolov Vianoc v plameňoch, polícia už zadržala podozrivých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RAMALLÁH - Palestínske bezpečnostné zložky dnes oznámili, že zadržali dvoch radikálnych islamistov, podozrivých z toho, že v severnej časti Predjordánska podpálili vianočný stromček. O prípade píše agentúra AP.

K incidentu došlo v stredu v prevažne kresťanmi obývanej dedine Zabábda neďaleko mesta Džanín. Oboch zadržaných vyšetrujú pre ich možné napojenie na extrémistické islamistické skupiny. Palestínske bezpečnostné zdroje dodali, že v stredu zatkli aj približne desiatku podozrivých radikálnych islamistov v Betleheme.

Kresťania tvoria zhruba dve percentá z celkového počtu obyvateľov Predjordánska, západného brehu rieky Jordán. V predjordánskom Betleheme - kde sa práve pri príležitosti vianočného Predvečera Narodenia Pána v menšom množstve než inokedy schádzali návštevníci Ježišovho rodiska - došlo vo štvrtok k trom útokom palestínskych Arabov na Izraelčanov. Útočníkov izraelské bezpečnostné jednotky zastrelili.

Turistický ruch v biblickom meste Betlehem je počas týchto vianočných sviatkov v porovnaní s vlaňajškom utlmený a hotely sú poloprázdne: na vianočné sviatky sa obsadilo iba 40 percent hotelových izieb.

Viac o téme: Vianočný stromčekIslamistiPredjordánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu