Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pre SNS sú v komunálnych voľbách dôležité hodnoty, nie politická orientácia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovenská národná strana (SNS) sa koalíciám s ľavicovými i pravicovými stranami v komunálnych voľbách nebráni preto, lebo sa snaží najmä o spojenie a prienik hodnôt, ktoré sú založené na vlastenectve.

V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda SNS Andrej Danko. Za veľké plus považuje to, že spolupráci so SNS sa nebránia ani štandardné strany, ani nezávislí. V tejto súvislosti Danko uviedol, že snahou strany je spájať, prinášať alternatívu voči politickému haštereniu, ktoré vyúsťuje v to, že sa "ide proti niečomu, nie za niečo".

Pre SNS je podľa Danka v prípade spolupráce či podpory v komunálnych voľbách dôležitá kvalita kandidáta na starostu či primátora, a to, čo presadzuje pre svoj región, nie jeho politické zázemie. "Ak náš okresný predseda vyhodnotí, že tento človek vie spolupracovať, vie pozdvihnúť región, prečo nie," povedal Danko.

Dôležitosť spájania, tentoraz v prípade stredopravých strán, zdôraznil v prípade novembrových komunálnych volieb v televíznej diskusii aj líder NOVA Daniel Lipšic. Zároveň povedal, že ho mrzí štiepenie pravicových strán i to, že niektoré pravicové strany nahrávajú Smeru-SD. Za príklad označil Sieť v prípade volieb v Bratislave, Košiciach i Prešove. "Sieť navrhla nezvoliteľných kandidátov, čo nahráva zvoleniu tých, ktorí sú podporovaní Smerom," povedal Lipšic. "Ja chápem, že je potrebné uvádzať do politiky nové tváre, no v tomto prípade sa mi zdá, že je to nekorektné, zvlášť, keď na druhej strane v bratislavskom Starom Meste Sieť podporuje súčasnú starostku, ktorá má za sebou škandály," uviedol Lipšic.

Voľby podľa Lipšica dopadnú celkom inak, ako to ukazujú súčasné preferencie, pričom verí kandidátom NOVA. "Sú to ľudia s čistým štítom, čistým príbehom, ktorí v politike predtým neboli, no chcú pohnúť veci dopredu," zdôraznil Lipšic.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu