Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Janovicová za primátorku Vranova nad Topľou kandidovať nebude

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VRANOV Nad TOPĽOU - Počet záujemcov o primátorské kreslo vo Vranove nad Topľou sa znížil z osem na sedem. Milena Janovicová v nadchádzajúcich komunálnych voľbách na post primátorky totiž nebude kandidovať.

Volebná komisia vo Vranove nad Topľou dostala pôvodne osem kandidačných listín na post primátora mesta, zaregistrovala však iba sedem. "Milena Janovicová (57), kandidátka za politickú stranu Nový parlament, sa svojej kandidatúry pred registráciou listín vzdala," informovala hovorkyňa vranovskej radnice Eva Fedorňáková.

Janovicová vo svojom oficiálnom vyhlásení uviedla, že sa vzdáva svojej kandidatúry s tým, aby podporila iného uchádzača o post primátora. V komunálnych voľbách však bude kandidovať za poslankyňu vranovského mestského zastupiteľstva (MsZ).  

Novým vranovským primátorom chce byť 53-ročný konateľ spoločnosti Igor Čačko, ktorý kandiduje s podporou SDKÚ-DS. Za Smer–SD sa bude o hlasy voličov uchádzať 56-ročný ekonóm Štefan Hreha, za Slovenskú ľudovú stranu zase 55-ročný živnostník Jozef Mihalčin. S podporou koalície NOVA a KDH ide do volieb 60-ročný strojný inžinier Michal Mudrák a ako nezávislý kandidát aj súčasný primátor Vranova Ján Ragan.

Ženskými kandidátkami na post primátora sú 54-ročná učiteľka Eva Lenková (Národ a spravodlivosť – naša strana) a administratívna pracovníčka Anna Petríková (51), ktorá kandiduje s podporou strany Právo a spravodlivosť.

Fedorňáková ďalej uviedla, že na post poslanca MsZ vo Vranove zaregistrovala volebná komisia v rámci piatich obvodov mesta celkovo 139 záujemcov. "Z toho je 121 kandidátov za politickú stranu a 18 sú nezávislí."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu