Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rychtář pripraví Artura o dedičstvo: Čo rozhodlo, že sa nevzdá majetku po Bartošovej?

Rychtář posledné prianie Ivety Bartošovej rešpektovať zjavne neplánuje Zobraziť galériu (11)
Rychtář posledné prianie Ivety Bartošovej rešpektovať zjavne neplánuje

PRAHA - Po smrti Ivety Bartošovej (†48) viackrát verejne vyhlásil jej manžel Josef Rychtář (56), že o majetok po speváčke nebude bojovať. Sľúbil, že všetko ostane jej synovi Arturovi (17). Vdovec sa dušoval, že z domu v Uhříněvsi odíde len s tým, čo si tam doniesol. Situácia sa však necelý mesiac po interpretkinej samovražde zmenila.

"Odnesiem si len svoje oblečenie, tlačiareň a osobné veci," sľuboval Rychtář krátko po manželkinej smrti pred novinármi. Akéhokoľvek podielu zo speváčkinho majetku, ktorý by mu mal pripadnúť, sa plánoval vzdať v prospech Ivetinho jediného syna Artura. Tak jej to vraj sľúbil. 

No podľa informácií českých médií už zmenil názor o 180 stupňov. "Josef Rychtář sa vo svojom okolí netají tým, že sa rozhodol nevzdať svojho podielu z dedičstva," povedal pre denník Blesk nemenovaný zdroj z vdovcovej blízkosti.

Špekuluje sa, že Rychtář chce Artura vytrestať za to, že neprijal jeho smskou zaslané pozvanie na matkin pohreb. Vdovec totiž len kvôli nemu upustil od pôvodne plánovanej okázalej poslednej rozlúčky a zabezpečil i ochranku. Speváčkin syn však namiesto účasti na obrade šiel do školy a potom trávil čas u svojho otca. Ako českému portálu neznámy zdroj ďalej prezradil, existuje ešte jeden dôvod: "Iveta si priala, aby dom raz patril jej synovi a Josef má informácie, že pán Štaidl hodlá dom predať. To nechce dovoliť. Preto si svoj podiel ponechá."

Podľa všetkého Rychtář po Ivete zdedí pekný majetok a Arturovi nezostane takmer nič. Dokonca aj na menovaný dom v Uhříněvsi, ktorý Bartošovej patril už pred 13 rokmi, má väčší nárok ako jej syn, hoci manželmi neboli ani rok.

Spomínaná nehnuteľnosť je zaťažená hypotékou na takmer poldruha milióna českých korún, ktorú splácali manželia spoločne. "Väčší nárok vzniká vdovcovi tým, že behom manželstva platili napríklad hypotéku, alebo sa o dom staral či doň investoval," vyjadril sa k vzniknutej situácii pre blesk.cz renomovaný právnik.

Iveta Bartošová v liste na rozlúčku dom i zvyšok svojho majetku zanechala jedinému synovi Arturovi. Podľa advokáta však list nespĺňa základné parametre závetu a najväčší problém predstavuje chýbajúci podpis. Bez neho sú posledné priania speváčky z právneho hľadiska len zdrapom papiera. 

Knihy o Ivete Bartošovej>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu