Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smutná bilancia z Ukrajiny: Pri bojoch tento rok zahynulo najmenej 160 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Irina Gorbaseva)

KYJEV - Pri bojoch medzi ukrajinskou armádou a proruskými separatistami na východnej Ukrajine zahynulo v tomto roku už najmenej 160 ľudí. Vo štvrtok neskoro večer o tom v Donecku na území ovládanom separatistami informoval predstaviteľ Špeciálnej monitorovacej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (SMM OBSE) na Ukrajine Alexander Hug.

Situácia na východe krajiny je podľa neho naďalej "nestabilná a nepredvídateľná". OBSE podľa neho naďalej trvá na tom, že z frontových línií na východe Ukrajiny musia obe strany stiahnuť ťažkú bojovú techniku.

K bojom už nedochádza tak často ako pred podpisom mierovej dohody z Minska z roku 2015 a nie sú až také krvavé, to však neznamená, že by úplne ustali. Len v júli podľa Huga prišlo pri ozbrojených zrážkach o život sedem ľudí.

Od začiatku tohto ozbrojeného konfliktu v apríli 2014 zahynulo viac ako 10-tisíc ľudí. Vojnu podľa prevládajúcej mienky medzinárodného spoločenstva a západných tajných služieb vyprovokovalo Rusko, Moskva to však oficiálne odmieta.

Viac o téme: ObeteBojeUkrajinaAlexander Hug
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu