Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na východe Ukrajine zaútočili na klub: 11 zranených museli hospitalizovať!

Útok na rockový klub vo východoukrajinskom meste Charkov. Zobraziť galériu (3)
Útok na rockový klub vo východoukrajinskom meste Charkov. (Zdroj: Twitter)

KYJEV - Najmenej 11 zranených si v nedeľu večer vyžiadal útok na rockový klub vo východoukrajinskom meste Charkov, ktorý zbieral humanitárnu pomoc pre presídlencov a dobrovoľníkov pôsobiacich v zóne tzv. protiteroristickej operácie (ATO).

Polícia prípad vyšetruje ako teroristický čin, informovali agentúry Ukrinform a UNIAN. Spočiatku vyšetrovatelia dávali prednosť hypotéze o výbuchu spôsobenom únikom plynu. Očití svedkovia však uviedli, že neznáma osoba zanechala v blízkosti barového pultu batožinu, ktorá zrejme obsahovala časovanú nálož.

Útok na rockový klub
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Manažér klubu Michail Ozerov spája výbuch v podniku s dobrovoľníckymi aktivitami jeho vedenia a zamestnancov, keďže poskytujú pomoc presídlencom z oblasti Donbasu, kde od jari prebieha ATO, ako aj vojakom a príslušníkom Národnej gardy, ktorí sa na ATO priamo zúčastňujú. V nedeľu večer usporiadali v klube ďalšiu zbierku.

Útok na rockový klub
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Všetkých zranených museli hospitalizovať. Stav dvoch z nich označili lekári za vážny. Výbuch spôsobil aj veľké materiálne škody na zariadení podniku i na autách, ktoré boli zaparkované pred budovou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu