Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Putin: Rusko urobí všetko, aby zastavilo krviprelievanie na Ukrajine

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

JALTA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes povedal, že Rusko urobí všetko, čo je v jeho silách, aby zastavilo krviprelievanie na východe Ukrajiny, kde ukrajinská armáda bojuje s proruskými separatistami, napísala agentúra Reuters.

"Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sa tento konflikt čo najrýchlejšie skončil, aby na Ukrajine mohla prestať tiecť krv," povedal Putin počas návštevy bývalej ukrajinskej Krymskej oblasti, ktorú Moskva začiatkom roka anektovala.

"V tej krajine vládne krvavý chaos, bratovražedný konflikt," povedal Putin na stretnutí s poslancami ruskej Štátnej dumy na Jalte a podotkol, že situácia na Ukrajine sa každým dňom zhoršuje. "Na juhovýchode (Ukrajiny) vypukla rozsiahla humanitárna katastrofa," dodal Putin podľa agentúry ITAR-TASS.

Ruský prezident znovu zopakoval svoju výzvu na zabezpečenie skutočnej rovnosti troch jazykov - ruského, ukrajinského a tatárskeho - na Kryme. "Je nevyhnutné dotiahnuť oslobodzovanie utláčaného krymského ľudu do konca a zaručiť skutočnú rovnosť týchto troch jazykov," vyhlásil Putin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu