Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Záhada okolo ruského konvoja s humanitárnou pomocou: Kam naozaj smeruje?

Situácia okolo ruského konvoja s humanitárnou pomocou zostáva nejasná Zobraziť galériu (3)
Situácia okolo ruského konvoja s humanitárnou pomocou zostáva nejasná (Zdroj: SITA)

KYJEV/MOSKVA - Ruský konvoj s humanitárnou pomocou pre východnú Ukrajinu pokračuje po území Ruskej federácie smerom k ukrajinskej hranici. V Moskve to dnes večer oznámil Dmitrij Peskov, hovorca prezidenta Vladimira Putina.

Podľa jeho slov všetko prebieha pod záštitou a v spolupráci s Medzinárodným výborom Červeného kríža, informovala tlačová agentúra ITAR-TASS.

Oficiálne nepotvrdené správy hovorili o tom, že sa Kyjev a Moskva dohodli na tom, že konvoj prejde cez hraničnú čiaru cez hraničný priechod Šebekino-Pleteňovka, vedúci do Charkovskej oblasti.

Záhada okolo ruského konvoja
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Ukrajinská Rada národnej bezpečnosti a obrany (SNBO) však dnes na brífingu v Kyjeve ústami svojho hovorcu Andrija Lysenka informovala, že ruský konvoj nesmeruje do Charkovskej oblasti a jeho aktuálne smerovanie nie je známe.

Iná správa tlačovej agentúry UNIAN z ukrajinskej metropoly hovorí o tom, že administratíva prezidenta Petra Porošenka ráta i s možnosťou, že by Rusko pod zámienkou doručenia humanitárnej pomoci zvolilo otvorenú intervenciu do krajiny. Je to však iba jedna z viacerých možných variant ďalšieho vývoja, zdôraznil Porošenkov hovorca Sviatoslav Ceholko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu