Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľká bitka na východe Ukrajiny: Bojujú tanky a tisíce separatistov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinská armáda a proruskí separatisti dnes zvádzajú ostré boje v blízkosti mesta Krasnyj Lyman v nepokojnej východnej časti krajiny. Informovali o tom ukrajinské vojenské zdroje, ktoré citovala agentúra Reuters. Podľa nepotvrdených správ obe strany do bitky zapojili tanky. Bojujúcich separatistov je možno až 4000.

Jeden z ukrajinských vojenských zdrojov uviedol, že boje vypukli okolo 4:00 miestneho času (3:00 SELČ) v blízkosti obce Krasnyj Lyman predtým kontrolovanej separatistami, ktorá je od začiatku tohto mesiaca znova pod vládnou kontrolou. Konflikt vraj začal, keď sa separatisti v oblasti pokúsili preraziť kordón vládnych vojakov.

"V súčasnej dobe prebieha veľká bitka, ktorá čo do intenzity a rozsahu prekonáva všetko, čoho sme doteraz boli svedkami," konštatoval spomínaný nemenovaný zdroj. Na strane separatistov bojuje až 4000 ozbrojencov a obe strany používajú obrnené vozidlá, možno tanky, dodal zdroj.

Šéf ukrajinského Strediska pre vojenské a politické štúdiá Dmytro Tymčuk, ktorý je dobre informovaný o armádnych operáciách, vyhlásil, že podnet k bitke dalo odmietnutie separatistov zložiť zbrane, ako žiada mierový plán navrhnutý ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom.

"Protiteroristické operácie pokračuje. Prebiehajú boje," povedal hovorca vládnych síl Vladislav Selezňov. Na otázku o údajnom zapojení 4000 separatistov Selezňov odpovedal: "Potom teda bude potrebných 4000 rakiev."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu