Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ficov odkaz Ukrajine: Za súčasný stav si môžete sami!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Za podstatnú časť svojich problémov si môže Ukrajina sama. Na dnešnom seminári s nemeckými investormi to v Bratislave povedal slovenský premiér Robert Fico. Dodal, že súčasný stav je dôsledkom neschopnosti Ukrajiny riadiť vlastný štát a organizovať vnútorné veci.

"Toto je z väčšej miery problém Ukrajiny ako takej," konštatoval predseda vlády. Pri ďalších rozhodnutiach v súvislosti s Ukrajinou chce Fico v maximálnej miere uplatniť racionálny prístup, v rámci ktorého chce presadzovať predovšetkým národné záujmy Slovenska. Medzi ne patrí podľa jeho slov aj dobrý hospodársky rast, ktorý môže byť ohrozený práve ukrajinsko-ruským konfliktom a uvalením najprísnejších ekonomických sankcií na Rusko zo strany Európskej únie (EÚ).

"Veď by bolo zlé, keby sme teraz obetovali takéto dôležité veličiny v prospech politického súboja, s ktorým Slovensko dohromady nič nemá," vyhlásil Fico. Podľa jeho slov by mohlo sprísnenie ekonomických sankcií voči Rusku spôsobiť pokles hospodárskeho rastu SR o dva percentuálne body hrubého domáceho produktu (HDP) za rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu