Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Europarlament žiada prísnejšie sankcie proti Rusku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTRASBURG - Europarlament tlačí v súvislosti so situáciou na Ukrajine na ostrejšie sankcie proti Rusku. Poslanci v stredu v Štrasburgu diskutovali s eurokomisárom pre rozširovanie Štefanom Fülem o najnovšom vývoji na Ukrajine, a to najmä v súvislosti s tlakom Ruska a destabilizáciou východnej časti krajiny.

Füle v tejto súvislosti povedal, že postup ozbrojených skupín na východnej Ukrajine silno pripomína scenár z Krymu. Füle vyzval Rusko, aby stiahlo svojich vojakov z ukrajinskej hranice a vzdalo sa "ďalších opatrení na destabilizáciu" Ukrajiny. Tlak Moskvy na Kyjev je podľa neho neakceptovateľný a musí skončiť. Násiliu a krviprelievaniu na európskom kontinente je potrebné zabrániť, inak by sa mohla situácia vymknúť spod kontroly, zdôraznil Füle.

Rozprava sa konala deň pred štvorstranným stretnutím zástupcov Ukrajiny, EÚ, USA a Ruska v Ženeve. Tá sa uskutoční po prvom ukrajinskom vojenskom zásahu proti ruským separatistom na východe krajiny. Rusko napriek hrozbám svoju účasť na konferencii nezrušilo. Vo štvrtok prijme EP k situácii na Ukrajine uznesenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu