Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Predvolebný šok pre Andreja Kisku: Potopil ho vlastný partner!

Andrej Kiska Zobraziť galériu (2)
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kandidát na prezidenta Andrej Kiska obdržal pár dní pred voľbami nepríjemnú správu. Jeho kolega Igor Brossmann, s ktorým zakladal Dobrého anjela, nepodporil vo voľbách Kisku, ale vyslovil dôveru radšej Milanovi Kňažkovi. Podľa Brossmanna nie je Kiska vôbec vhodný kandidát na prezidenta.

Kiska zažil počas jednej predvolebnej televíznej debaty poriadny šok, keď Milan Kňažko vyrukoval s vyhlásením, že ho podporuje zakladateľ Dobrého anjela. Išlo o Igora Brossmanna, ktorý celý projekt v roku 2006 zakladal spolu s Andrejom Kiskom. Teraz chce vo voľbách podporiť protikandidáta Milana Kňažka.

Denník Pravda sa pýtal Brossmanna na kandidatúru Andreja Kisku. „Podľa mňa je najvhodnejším kandidátom Milan Kňažko. Andrej je môj veľmi blízky priateľ, sme skoro ako bratia, čo sa týka charity. Ale ja si myslím, že on je absolútne nevhodný,“ povedal pre noviny.

Spoluzakladateľ Dobrého anjela Igor Brossmann
Zobraziť galériu (2)
Spoluzakladateľ Dobrého anjela Igor Brossmann  (Zdroj: SITA)

Pre najvážnejšieho súpera Roberta Fica je to ďalšia rana v predvolebnej kampani. Proti Kiskovi sa rozpútala už aj antikampaň, keď niekto rozoslal do poštových schránok letáky tvrdo kritizujúce jeho zbohatnutie. Ihneď na to podal Kiska trestné oznámenie pre podozrenie z trestných činov ohovárania a krivého obvinenia.

Do soboty zostáva už len pár dní a vyzerá to tak, že ešte sa udejú zaujímavé veci. Najväčšiu špinu kandidáti vyťahujú vždy tesne pred voľbami, keď to oponent nečaká alebo má malú šancu na to zareagovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu