Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Občiansku povinnosť si splnila aj 91-ročná volička z Košíc: Toto by pani Margita rada zmenila!

Na snímke volička vhadzuje hlasovací lístok do urny v prvom kole voľby prezidenta Slovenskej republiky vo volebnej miestnosti v Domove dôchodcov na Garbiarskej ulici v Košiciach
Na snímke volička vhadzuje hlasovací lístok do urny v prvom kole voľby prezidenta Slovenskej republiky vo volebnej miestnosti v Domove dôchodcov na Garbiarskej ulici v Košiciach (Zdroj: TASR)

KOŠICE – Živý záujem o prezidentské voľby prejavujú dôchodcovia vo volebnom okrsku so sídlom v Stredisku sociálnej pomoci mesta Košice na Garbiarskej ulici v mestskej časti Staré Mesto. Účasť na voľbách tu býva už tradične vysoká.

Väčšina zo zapísaných 580 voličov sú klienti zariadenia pre seniorov, priebeh volieb je podľa členov okrskovej volebnej komisie pokojný a bez problémov. Svoj hlas prišla odovzdať aj 91-ročná pani Margita. K voľbám chodí každé voľby, považuje to za svoju občiansku povinnosť. "Keď by nikto nechodil voliť, tak by voľby ani nebolo treba," povedala. Do budúcnosti by si želala zlepšenie sociálneho zabezpečenia dôchodcov, pričom sa posťažovala na nízke dôchodky. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu