Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Volili aj imobilní z centra sociálnych služieb: Čo vedia o právomociach prezidenta?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Niekoľko obyvateľov Centra sociálnych služieb (CSS) v Bánovciach nad Bebravou využilo možnosť odovzdať svoj hlas niektorému z kandidátov na prezidenta SR. S prenosnou volebnou urnou za nimi dnes okolo poludnia prišli členovia okrskovej volebnej komisie, ktorá sídli na Základnej škole (ZŠ) Duklianska.

Medzi voličmi v bánoveckom CSS boli aj jeho imobilní obyvatelia, s pomocou odovzdal svoj hlas aj nevidiaci pán. Ako informovala Darina Trebichavská, predsedníčka okrskovej volebnej komisie ZŠ Duklianska, voľby v centre prebehli pokojne. "Medzi voličmi boli aj obyvatelia domova s voličskými preukazmi," doplnila. 

Ján, jeden z obyvateľov centra, ťažkú voľbu pri výbere kandidáta nemal. "Už som bol rozhodnutý," podotkol s tým, že o kandidátoch sa dozvedel z televízie. Na otázku, či vie, aké právomoci má prezident, odpovedal, že podľa neho prezident veľa právomocí nemá. "Môže akurát schvaľovať zákony," dodal.

Rovnako z televízie získavala informácie ďalšia z obyvateliek z centra Libuša. "Prezident má právomoc na všetko," myslí si.

Problém s výberom kandidáta nemal ani Viliam. "Volil som podľa svojho svedomia," zdôraznil. "Prezident môže podpisovať zákony," dodal.

V okrsku, kam patrí aj CSS Bánovce nad Bebravou, je zapísaných celkom 862 voličov. Vo volebnom obvode Bánovce nad Bebravou je zapísaných celkovo 30.229 oprávnených voličov, ktorí môžu voliť v 62 okrskoch. Samosprávy z tohto obvodu vydali celkom 455 voličských preukazov.

Povedzte to na rovinu! #prezident2014

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu