Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Frešove vyjadrenia KDH ani Most-Híd neodradili: Stále stoja za Hrušovským

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strany KDH a Most-Híd naďalej stoja za svojím prezidentským kandidátom Pavlom Hrušovským. K slovám šéfa SDKÚ-DS Pavla Freša, že voliči jeho strany si budú v prezidentských voľbách zrejme vyberať spomedzi Milana Kňažka, Radoslava Procházku, Pavla Hrušovského a Andreja Kisku, sa veľmi vyjadrovať nechcú.

"Pavol Hrušovský je pre nás naďalej najlepší kandidát a nič na tom nezmenia ani slová pána Freša," povedal podpredseda KDH Pavol Abrhan. Šéf klubu Mosta-Híd László Solymos uviedol, že podpora SDKÚ-DS pre Hrušovského nebola od začiatku jednotná, čo sa ukázalo, keď niektorí členovia SDKÚ-DS podpísali kandidatúru iným kandidátom. 

"Ale Most-Híd dohody dodržiava a preto podporujeme Pavla Hrušovského," povedal Solymos.

Martin Krajčovič z Hrušovského volebného štábu pripomenul, že "SDKÚ-DS ústami svojho predsedu Pavla Freša jednoznačne podporila Pavla Hrušovského ako kandidáta na prezidenta". Tým je podľa Krajčoviča povedané všetko.

Frešo dnes okrem mien štyroch prezidentských kandidátov, z ktorých si zrejme budú voliči SDKÚ-DS vyberať, povedal, že od neúspešných relevantných kandidátov očakáva v druhom kole podporu pre stredopravého kandidáta.

Prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 15. marca. Pokiaľ v ňom ani jeden kandidát nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov, v sobotu 29. marca sa uskutoční druhé kolo. V ňom sa stretnú dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola.

Oficiálnymi kandidátmi na prezidenta SR sú premiér Robert Fico (Smer-SD), manažér a filantrop Andrej Kiska, expredseda KDH Ján Čarnogurský, šéf klubu KDH Pavol Hrušovský (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS), Jozef Behýl, expolitik Milan Kňažko, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, nominant SMK Gyula Bárdos, Milan Melník, kardiológ Viliam Fischer, Stanislav Martinčko, kandidát KSS Ján Jurišta, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a poslankyňa NR SR Helena Mezenská z OĽaNO.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu