Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bolesť vo fotkách: Takto smútia za zosnulým Jozefom Bednárikom (†65)!

Za zosnulého Jozefa Bednárika zapálili v jeho rodnej obci pamätnú sviecu. Na novej budove SND visela čierna zástava. Zobraziť galériu (14)
Za zosnulého Jozefa Bednárika zapálili v jeho rodnej obci pamätnú sviecu. Na novej budove SND visela čierna zástava.

ZELENEČ – Chvíle plné zármutku! Správa o tom, že uznávaný režisér Jozef Bednárik (†65) odišiel vo štvrtok večer z tohto sveta, zaskočila každého. Smutná udalosť je bolestná nielen pre umelcovu rodinu a blízkych kolegov, ale aj pre všetkých ľudí, ktorí Béďa milovali. Keďže nikto nepredpokladal, že odíde tak náhle a na vrchole vitality, pre mnohých sú fotografie s čiernou zástavou a s umelcovou podobizňou pri horiacej sviečke ťažko stráviteľné. Je náročné uveriť, že medzi nami už nie je...

Smrť Jozefa Bednárika zasiahla každého. Nielen jeho hereckí kolegovia sa zhodujú v tom, že prišla nečakane a príliš skoro. „Bola som presvedčená, že Béďo nikdy nezomrie alebo že sa dožije aspoň 100 rokov,” reagovala pre topky.sk pri svojich spomienkach Zuzana Kronerová. (reakcie ďalších umelcov nájdete TU.)

Slová priateľov z brandže sú mrazivé a plné bolesti. Rovnako tak aj pohľad na smútočné symboly, ktoré sa v piatok objavili na miestach, ktoré boli so zosnulým Bednárikom úzko späté. Na novej budove SND visela čierna zástava, v divadelnej sále kultúrneho domu v Zelenči panovala pochmúrna nálada.

Na mieste, kde kedysi milovaný režisér rozdával pokyny a usmerňoval ochotníckych hercov, horela svieca. Pri nej boli položené Béďove fotografie. Nechýbala ani pamätná tabuľa spojená s predstavením Guľôčka, s ktorým zožal ochotnícky divadelný súbor úspech aj v zahraničí.

Posledná rozlúčka s režisérom Jozefom Bednárikom sa bude konať v piatok 30. augusta v historickej budove Slovenského národného divadla. V nasledujúci deň dajú Béďovi zbohom v rodnom Zelenči. Telo zosnulého bude spopolnené a uložené do hrobu jeho rodičov.

Jozef Bednárik sa mal ako porotca zúčastniť cez víkend Muzikálového festivalu v Brusne. Účinkujúci si jeho pamiatku uctili bielymi šálmi okolo krku a prevažne čiernym oblečením.
Zobraziť galériu (14)
Jozef Bednárik sa mal ako porotca zúčastniť cez víkend Muzikálového festivalu v Brusne. Účinkujúci si jeho pamiatku uctili bielymi šálmi okolo krku a prevažne čiernym oblečením.  (Zdroj: archív)

V piatok sa konal v kúpeľnom meste Brusno prvý večer Muzikálového festivalu. Zúčastniť sa ho mal aj Jozef Bednárik ako predseda poroty. Namiesto režiséra sa však v priestoroch hotela nachádzali fotografie s jeho podobizňou a zapálené sviečky.
Zobraziť galériu (14)
V piatok sa konal v kúpeľnom meste Brusno prvý večer Muzikálového festivalu. Zúčastniť sa ho mal aj Jozef Bednárik ako predseda poroty. Namiesto režiséra sa však v priestoroch hotela nachádzali fotografie s jeho podobizňou a zapálené sviečky.  (Zdroj: archív)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu