Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Frešo: Spájanie pravice v Bratislave je signál pre celé Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Spojenie siedmich pravicových strán v Bratislavskom kraji pred regionálnymi voľbami je podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša signálom, podľa ktorého je pravica úspešná tam, kde sa vie dohodnúť.

Ako povedal dnes na tlačovej besede, toto je signál nielen pre Bratislavu, ale pre celé Slovensko. Voliči v prvom kole regionálnych volieb podľa neho potvrdili, že v Bratislave chcú stredopravú koalíciu.

„Je to potvrdenie, že naše projekty majú pokračovať aj v ďalšom období a ľudia nám veria. Chcem poprosiť každého voliča, aby prišiel voliť a potvrdil, že sme dobre spravovali tento kraj a projekty, ktoré sme začali, majú pokračovali ďalej,“ povedal.

Podľa predsedu KDH Jána Figeľa voliči odobrili v Bratislave spoluprácu stredopravých strán. Víťazstvo však podľa neho bude naplnené až v druhom kole. Aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár si myslí, že voliči v Bratislavskom kraji ocenili širokú koalíciu.

„Ukazuje sa, že kde sa pravica spojí, dokáže poraziť ľavicu,“ povedal predseda SaS Richard Sulík. Koalícia siedmich stredopravých strán dokazuje podľa podpredsedu Strany maďarskej komunity Gyulu Bárdosa, že Pavol Frešo dokázal tieto strany spojiť. Jeho víťazstvo potrebuje nielen Bratislava, ale celé Slovensko.

V Bratislavskom kraji fungovala a v novembrových regionálnych voľbách postavila spoločnú kandidačnú listinu koalícia SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, SMK, SaS, OKS a Strany zelených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu