Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dobrovodský: Názorovo mi je bližší viac Frešo ako Flašíková Beňová

Oskar Dobrovodský
Oskar Dobrovodský (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Oskar Dobrovodský nie je rozhodnutý, či podporí niekoho z dvojice Frešo – Flašíková Beňová v druhom kole volieb predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Priznal ale, že názorovú zhodu by skôr našiel spolu s Pavlom Frešom.

"S Frešom sme si názorovo bližší, najmä v otázkach týkajúcich sa nezamestnanosti a vôbec ekonomických tém," priznal Dobrovodský. Pripomenul však zároveň, že ešte nerozmýšľal o tom, komu a či vôbec by vyjadril podporu z kandidátov v druhom kole. "Musím si to premyslieť, zatiaľ neviem," povedal.

Jasnejšie má v tom, čo by chcel urobiť ako poslanec BSK. Podľa svojich slov by rád prispel k tomu, aby ľudia viac vedeli o tom, aké kompetencie, aké možnosti a úlohy má VÚC, ako môže ovplyvniť ich bežný život.

"U nás vo fabrike kde pracujem, to z dvadsiatich vedia maximálne dvaja," povedal. Ako zastupiteľ by rád presadil, aby kraj využíval v rámci svojej činnosti dobré a overené myšlienky a technológie zo zahraničia. "Napríklad pri oprave ciest, aby sme neboli donekonečna svedkami každoročného opravovania výtlkov," povedal Dobrovodský.

V sobotňajších (9. 11.) voľbách do VÚC  skončil ako kandidát na post predsedu BSK na štvrtom mieste so ziskom 5,4 percenta hlasov. Podarilo mu získať mandát do zastupiteľstva BSK, keď v rámci deviateho volebného obvodu získal druhý najvyšší počet hlasov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu