Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Siedmi kandidáti z Banskobystrického kraja sa dohodli: Takto bude vyzerať prvých sto dní v úrade

Podľa najnovšieho prieskumu by v župných voľbách v BBSK podnikateľ Ján Lunter jasne porazil Kotlebu.
Podľa najnovšieho prieskumu by v župných voľbách v BBSK podnikateľ Ján Lunter jasne porazil Kotlebu. (Zdroj: SITA/Jakub Julény, Diana Černáková)

BANSKÁ BYSTRICA - Siedmi kandidáti na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na spoločnej programovej konferencii koncom tohto týždňa vytvorili 100-dňový akčný plán pre budúceho šéfa kraja. Teda plán, ktorý je syntézou odborných krokov pre rýchle rozhýbanie izolovaného BBSK v roku 2018. Dnes o tom informovala Jana Orlická, administrátorka Okrúhleho stola kandidátov na post predsedu BBSK.

Ako uviedla, za jedným stolom sa zišli Stanislav Mičev, Pavel Greksa, Vojtech Kökény, Igor Kašper v zastúpení manažérom kampane, ako aj Michal Kantor, Martin Klus v zastúpení manažérom kampane a krajský predseda strany Jednota-ľavicová strana Slovenska za kandidáta Viliama Baňáka. Stretnutie malo za úlohu pripraviť dokument s názvom 100-dňový akčný plán.

"Náš kraj je v kritickej kondícii, a preto je pre každého z nás prioritou a osobným záujmom deklarovať reálny súbor inovatívnych nástrojov a krokov, ktoré sú schopné pomôcť novému vedeniu BBSK v krátkom čase nastaviť mechanizmus rozvoja," konštatoval Mičev.

Trinásť základných bodov dokumentu zahŕňa relevantné a progresívne kroky, ktoré sú výsledkom programov jednotlivých kandidátov, na ktorých pracovali viac ako pol roka spolu s odborníkmi z kraja, zástupcami samospráv, odborných i občianskych platforiem.

Podľa Orlickej je aktuálne dokument vo finálnom pripomienkovaní, na ktorom sa má zúčastniť aj ďalší kandidát Ivan Saktor. "Všetci prítomní sa zhodli, že počkajú na prezentáciu spoločných prieskumov dvoch agentúr, ktoré mali najlepšie výsledky pred poslednými parlamentnými voľbami. V budúcom týždni a na odporučenie profesionálnych sociológov a vypracovaných volebných modelov zvážia v rámci tretieho Okrúhleho stola finálny postup," dodala Orlická.

O post predsedu BBSK sa uchádzajú 16 kandidáti. Sú nimi Stanislav Mičev (nezávislý), Ivan Saktor (nezávislý), Alena Pivovarčiová (Nový Parlament), Ján Lunter (nezávislý), Miroslav Gálik (Národ a spravodlivosť), Michal Kantor (Strana zelených Slovenska), Vojtech Kökény (Strana rómskej koalície), Martin Juhaniak (nezávislý), Viliam Baňák (Jednota - ľavicová strana Slovenska), Pavel Greksa (nezávislý), Jozef Sásik (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku), Zdenek Očovan (Politická strana NAJ), Igor Kašper (nezávislý), Martin Klus (SaS, OĽaNO, NOVA, KDH, OKS), Milan Urbáni (SMS) a Marian Kotleba (Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko).

Viac o téme: Marián KotlebaStanislav MičevŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu