Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matovič: Kotleba je vysvedčenie strán, ktoré rozkrádali Slovensko

Marián Kotleba
Marián Kotleba (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Víťazstvom Mariána Kotlebu ľudia vystavili podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča vysvedčenie všetkým „štandardným“ politickým stranám, ktoré na Slovensku od novembra 1989 vládli.

Ako uviedol, tie miesto toho, aby riešili skutočné problémy ľudí, sa zaoberali len tým, ako Slovensko rozkradnúť v prospech samých seba. „Preto sme pred rokom predložili rómsku reformu a teraz veríme, že sa ´štandardní´ vpravo aj vľavo zmobilizujú a naše návrhy konečne v plnej miere podporia. OĽaNO je v záujme jej naplnenia ochotné kedykoľvek pristúpiť aj k zmene Ústavy SR,“ uviedol Matovič.

Výsledky volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja považuje hnutie NOVA za nebezpečnú hru s ohňom, ktorá môže ľahko znamenať vážnu hrozbu pre slobodu v tejto krajine. „Je zrejmé, že veľká časť voličov hlasovala za Kotlebu nie pre sympatie s jeho názormi, ale ako protest proti doterajšej politike štandardných strán, ľavicových aj pravicových. Tá doviedla väčšinu voličov do stavu hlbokej apatie a frustrácie, a ak na Slovensku nemajú v budúcnosti vládnuť extrémisti akéhokoľvek druhu, musíme politiku zásadne zmeniť,“ uvádza sa v stanovisku strany.

"SNS oceňuje, že voliči v Trnavskom a Nitrianskom kraji sa vo voľbách predsedu kraja rozhodli nie za základe etnického princípu, ale na základe odbornosti a kompetentnosti kandidátov Tibora Mikuša a Milana Belicu, ktorí už ako dlhoroční predsedovia týchto samosprávnych krajov dokázali, že región vedia posunúť ďalej," konštatuje v stanovisku predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu