Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kisku viac prekvapil Fico než Kotleba: Obviňuje všetkých, len seba nie

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Víťazstvo Mariana Kotlebu vo voľbách predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja je zlyhaním celoštátnych aj regionálnych politikov.

Namiesto toho, aby sa pokorne zamysleli, čo asi robia zle, začali okamžite obviňovať jeden druhého. Vyhlásil to kandidát na prezidenta Andrej Kiska.  O začiatku novej, nepríjemnej a bolestivej fázy v slovenskej politike hovorí aj prezidentský kandidát Radoslav Procházka. "V Bystrici prehrala voľby celá jedna politická generácia, ktorá sa ani tvárou v tvár vlastnému zlyhaniu nezmôže na viac, ako na sebaklam a vzájomné obvinenia," uviedol v reakcii Procházka.

Kisku najviac prekvapila reakcia premiéra Roberta Fica (Smer-SD). "Je predsedom vlády spolu šiesty rok, jeho kandidát prehral a teraz z toho obviňuje všetkých, len nie seba. Pán premiér je v slovenskej politike 20 rokov a má absolútnu spoluzodpovednosť za nespokojnosť ľudí s tradičnými politikmi a za neriešenie problémov krajiny," tvrdí Kiska. 

Podľa Procházku bude musieť nová generácia verejnej služby zaviesť nulovú toleranciu na svoje zlyhania a namiesto vlastných problémov sa venovať reálnym témam. "Kto ani po sobote nepochopil, že štát nie je eseročka, patriaca dvadsiatke vyvolených, nemá už v politike čo hľadať," uzavrel Procházka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu