Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rafaj: Ľudia sú znechutení z regionálnych „mačkopsov“

Rafael Rafaj
Rafael Rafaj

BRATISLAVA – Slovenská národná strana (SNS) považuje delenie ľudí a Slovenska na "pravicu a ľavicu", respektíve pravicu a Smer-SD za prežité a zavádzajúce. Na základe priebehu aktuálnych regionálnych volieb to po rokovaní predsedníctva SNS (13.11) vyhlásil prvý podpredseda strany Rafael Rafaj.

 "Ľudia sú znechutení z regionálnych mačkopsov," uviedol Rafaj, podľa ktorého "obe ľavo-pravé zoskupenia na regionálnej úrovni vzájomne pragmaticky kolaborujú, aby si mohli ukrojiť z regionálneho "koláča moci". K týmto záverom podľa neho dospelo aj rokovanie predsedníctva SNS, ktoré okrem iného analyzovalo výsledky prvého kola volieb do vyšších územných celkov. Znechutenie z "regionálnych mačkopsov" je podľa Rafaja jedným z hlavných dôvodov opakovanej nízkej účasti vo voľbách do VÚC. 

 "Aj keď je pre SNS sympatické, že premiér vlády a predseda Smeru si osvojil pôvodný cieľ SNS na zoštíhlenie počtu krajov na 3+1, politici vlády aj opozície by mali Čierneho Petra hľadať nielen v reforme krajov, ale najmä vo falošnej politickej kultúre vytvárania nečitateľných a nesúrodých koaličných zoskupení," dodal Rafaj. Ďalším krokom smerom k zvýšeniu volebnej účasti by podľa neho mohlo byť zavedenie princípu jeden mandát stačí.

"SNS vyzýva na mobilizáciu slovenských voličov aj v druhom kole volieb do VÚC, aby nie šachy politických centrál, ale ľudia rozhodli o vedení svojich krajov," zdôraznil Rafaj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu