Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Na trati maratónu v Bostone bolo minimálne sedem slovenských bežcov

Najmenej troch mŕtvych a vyše sto zranených si v pondelok vyžiadala séria útokov v Bostone počas každoročného maratónu
Najmenej troch mŕtvych a vyše sto zranených si v pondelok vyžiadala séria útokov v Bostone počas každoročného maratónu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na trati bostonského maratónu bolo podľa informácií minimálne sedem slovenských bežcov, a to piati z Bratislavy, jeden z Handlovej a jeden z Podolínca. Najstarší slovenský bežec bol 70-ročný Viliam Novák z Bratislavy. Na trati bolo podľa súpisky aj desať bežcov z Českej republiky.

Ako informuje stránka ministerstva zahraničných vecí, medzi obeťami ani zranenými bombového výbuchu nie sú hlásení žiadni Slováci.

Rezort diplomacie odporúča občanom, aby sa pred cestou do Bostonu informovali o vývoji bezpečnostnej situácie. Momentálna situácia môže spôsobiť problémy v doprave, ubytovaní v hoteloch a aj s mobilnými telefónmi.

Explózie si vyžiadali tri obete, vrátane osemročného chlapca a 141 zranených. Stav najmenej 17 z nich je vážny.

Bomby vybuchli v dave pri cieľovej rovinke tradičného bostonského maratónu, ktorý každý rok organizujú pri príležitosti štátneho sviatku Dňa patriotov. V uliciach povzbudzovali účastníkov maratónu desaťtisíce ľudí. K explózii došlo o 14.45 h miestneho času, približne dve hodiny po tom, ako prvý spomedzi 27.000 bežcov preťal cieľovú pásku.

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil a vyšetrovatelia majú nateraz iba vágnu predstavu, kto mohol byť páchateľom a aký mal motív.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu