Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Muža (36) uniesli, keď mal štyri roky: Neuveríte, ako po rokoch našiel svoju rodinu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JÜN-NAN - Takýto príbeh sa neodohráva každý deň. Keď mal len štyri roky, stal sa terčom skupiny, ktorá obchodovala s deťmi. Vďaka geniálnej pamäti sa po tridsiatich rokoch opäť mohol stretnúť so svojou rodinou. Mapu dediny, v ktorej vyrastal, nakreslil na papier.

Li Ting-wej z čínskej provincie Jün-nan sa v rozhovore pre Sky News vyjadril, že od detstva túžil po domove, ktorý mu zobrali. Dozvedel sa, že niektoré unesené deti našli po dlhých rokoch svojich príbuzných. V decembri sa preto rozhodol cez aplikáciu Douyin (niečo ako TikTok v Číne) zdieľať video, pomocou ktorého dúfal, že nájde cestu k rodine. Je na ňom zobrazená jedna z čínskych osád a meno ženy, ktorej bol odobratý štvorročný syn. 

Nasledovalo niečo ako zázrak, pretože matka ho nakoniec vyhľadala. Podarilo sa jej to aj napriek tomu, že vo videu nie je spomenutý názov dediny ani trasa, ktorá do nej vedie. Testy DNA boli už len formalitou, ktoré len potvrdili príbuzenský vzťah. Symbolické bolo aj to, že žene sa strateného syna podarilo vyhľadať akurát na Nový rok. Pár dní predtým, ako sa mali stretnúť, absolvovali ešte spoločný videohovor. "Moja mama sa hneď rozplakala. Vo videohovore som ju hneď spoznal. Máme totiž rovnaké pery a dokonca aj zuby," povedal Li. 

Do najmenších detailov

Takmer všetko, na čo si Li počas ich rozhovoru spomenul, bolo správne. Dokonca aj nákres domu na papieri bol celkom podrobný. Zmenilo sa však to, že v ňom už nikto nebýva. Li Ting-wej bol unesený v roku 1989, keď mal štyri roky. Predali ho do rodiny v územnom obvode Lankao, ktorý je od jeho domova vzdialený viac ako 1600 kilometrov. Od prvých dní začal na zem kresliť obrázky svojej dediny. Práve preto je na spomínanom videu nakreslený tak detailný obraz. "Bol to už môj zvyk. Tak veľmi som sa chcel vrátiť domov, že každý deň som niečo nakreslil," ozrejmil. Spomína si na každý strom, väčšie skaly, dobytok a dokonca aj na to, kadiaľ cez osadu tiekol potok. 

"Odmalička som bol vychovávaný k tomu, že štúdium je správna cesta k lepšiemu životu. Môj otec už nežije, ale mám malého brata aj švagrinú, ktorá sa so mnou hrávala. V detstve som si myslel, že je to moja staršia sestra. Tiež si prešla podobným peklom ako ja. Vďaka tomu, že prečítala veľa kníh, našla svoj domov," dodal Li na záver. 
 

Viac o téme: Mapaúnos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu