Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pes zachránil svadobčanov pred tým najhorším: Stačil okamih a mohli byť všetci mŕtvi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

MAIDUGURI - Na svadbe v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie pes zabránil teroristickému útoku bojovníčky Boko Haram. Hoci svadobčania vyviazli bez zranení, výbuch nálože si vyžiadal životy samovražednej atentátničky a psa. S odkazom na nigérijské úrady o tom informovala agentúra AP.

"Michal Jackson" riadi dopravu v Nigérii: Nebojí sa ani obávaných teroristov z Boko Haram

Pes na násťročnú útočníčku, ktorá sa v nedeľu pohybovala v blízkosti svadobného obradu, zaútočil. Následne vybuchla nálož, ktorá ju aj psa zabila. Miestny muž Buba Ahmed povedal agentúre AP, že svadobčania sú za záchranu života veľmi vďační. Okolnosti incidentu potvrdil miestny policajt.

Medzinárodné jednotky vyhnali príslušníkov islamistickej teroristickej skupiny Boko Haram z väčšiny dedín a miest na severovýchode Nigérie, teroristi ale naďalej organizujú samovražedné útoky.

Boko Haram chce v Nigérii a pohraničných oblastiach susedných krajín vytvoriť náboženský štát založený na islamskom práve šaría. V posledných siedmich rokoch si násilie páchané Boko Haram v Nigérii vyžiadalo viac ako 20-tisíc obetí a asi 2,6 milióna osôb bolo nútených opustiť svoje domovy. Zhruba päť miliónov ľudí hladuje.

Viac o téme: SvadbaPesSamovražedný útokBoko Haram
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu