Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najkrajší vianočný darček pre dcéru: Pod skalpel si ľahla s úsmevom na perách, výsledok na FOTO

Haleigh Yorková Zobraziť galériu (4)
Haleigh Yorková (Zdroj: profimedia.sk)

SPRING LAKE - Najkrajšieho vianočného darčeku sa dočkala slečna, ktorá svoj výzor zmenila na nepoznanie. Jedna chybička predsa len po jej rapídnej strate váhy zostala. Nadbytočná koža jej robila vrásky na čele. Tento problém vyriešil jej otec a pod stromček jej daroval vylepšenie tela za viac ako 25 000 euro.

Haleigh Yorková má iba 23 rokov a za sebou rapídnu premenu. Vážila totiž neskutočných 130 kilogramov, ktoré si vypestovala nezdravým spôsobom života, sladenými nápojmi a nezdravým jedlo. Po mnohých neúspešných pokusoch o diétu, podstúpila minulý rok prvý chirurgický zákrok, kde prišla o 80% žalúdka. To jej dopomohlo k strate krásnych 64 kilogramov. Výsledkom rapídnej straty váhy, bola nadbytočná koža na pažiach, nohách a bruchu.

Jedného dňa nevydržala a zverila sa so svojim problémom otcovi. Priznala sa mu, že je nespokojná a nenávidí sa zato ako vyzerá. Keďže jej otec vždy chcel pre svoju malú princeznú to najlepšie, rozhodol sa a zaplatil jej odstránenie kože. "Moja operácia bola dar od môjho otca a som za to veľmi vďačná. Stratila som síce hmotnosť ale zostala mi nadbytočná koža a strie. Nemohla som nosiť šaty mojej veľkosti, lebo bola vidieť nahromadená prebytočná koža," povedala Haleigh.

Najkrajší vianočný darček pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Mladá slečna si teda vyslúžila poriadny vianočný darček priamo od svojho otca. Odstránenie kože na bruchu a operácia pŕs vyšla darcu na 27 000 dolárov (25 850 euro). Po odstránení kože stratila na váhe ďalšie 4 kilá. "Teraz sa cítim ako úplne iný človek. Pred tým som trpela úzkosťami, teraz sa nebojím prejaviť svoj názor," vyjadrila sa sebaistá Haleigh.

Haleigh si je istá, že za jej nadváhu môžu zlé stravovacie návyky a závislosť od sladkých nápojov, ktoré získala už ako dieťa. Najhoršie na tom všetkom bolo, že mala problém sa dostať do bežných veľkostí oblečenia. "Vyrastala som v prostredí, kde bolo veľa limonád, koláčov. Tiež som trpela závislosťou od nápoja Mountain Dew. Dokázala som vypiť niekoľko fliaš denne. Keď potom prišiel vyšší vek, pridal sa k tomu všetkému aj alkohol."

Životná zmena prišla po niekoľkých rokoch: Poslednou kvapkou v mori sa stal obyčajný kúpeľ!

Mladé dievča sa dostalo do stavu, kedy sa bálo a zámerne sa vyhýbalo zábavným parkom aj lietadlám. Dôvodom bol strach, že ju neobopnú bezpečnostné pásy. Okrem týchto problémov sa ozvalo aj zdravie. Vysoký krvný tlak, vysoká hladina cholesterolu, búšenie srdca, chronické bolesti chrbta, bolesti panvy a polycystické vaječníky. Toto všetko pri tak nízkom veku. "Bolo to skutočným budíčkom a uvedomila som si, že potrebujem svoj život zmeniť," priznala.

Najkrajší vianočný darček pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na operáciu žalúdka sa rozhodla po tom, ako videla pozitívne výsledky u priateľa svojej mamičky. Podstúpila teda už spomínanú gastrektómiu, kde prišla o 80% žalúdka. Myšlienkou tohto zákroku je, že sa pacient cíti rýchlejšie plnší. Operácia ale nebola jediným a posledným riešením. "Začala som navštevovať posilňovňu štyrikrát týždenne. Strávila som pol hodiny na bežiacom páse, tancovala som, a cvičila. Mám teraz toľko energie ako nikdy pred tým. Pred tým som po prekonaní schodov fučala, teraz som plná energie."

Najkrajší vianočný darček pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Rapídna zmena zaskočila všetkých. Jej priatelia nedokázali uveriť tomu, že ide rovnakú osobu a pozornosť mužov o jej osobu sa zvýšila. "Muži majú o moju osobu záujem. Je to zvláštny pocit. Ani v škole ma po mojom návrate do Dublinu nespoznali," spomína Haleigh. Jej otec je na ňu pyšný a rozhodnutie darovať jej tento obrovský dar nikdy neoľutuje. "Videl som Haleigh obetovať veľa. Cítim, že urobila všetko, čo bolo v jej silách. Toto bol spôsob akým som dokázal pomôcť dosiahnuť jej cieľ. Chcel som vidieť definitívny výsledok jej driny," vyjadril sa otec Thomas York.

 


 

Viac o téme: OperáciaChudnutieChirurgiaPremena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu