Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Učiteľ týmto LISTOM posadil študentov na zadok: Ešte žiadna správa ich tak nepotešila!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TEXAS - Študenti druhého stupňa školy v Texase sa majú načo tešiť. Ich profesor im pripravil poriadne príjemné prekvapenie. Ak sa budú snažiť počas vyučovacích hodín, nebudú musieť tráviť doma hodiny nad knihami.

Brandy Young, je mladý učiteľ na škole Godley Independent School District v Texase. Rozhodol sa zaviesť pre svojich študentov nové pravidlo. Zaslal preto list rodičom žiakov druhého stupňa, v ktorom oznamuje, že zavádza novú politiku v oblasti domácich úloh. "Snažím sa o vytvorenie niečoho nového," napísal Young. "Domáce úlohy sa budú skladať len z práce, ktorú žiak nedokončil na vyučovacej hodine," vysvetľuje. 
 
Učiteľ týmto LISTOM posadil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Samantha Gallagher )
Aspoň jednému z rodičov sa nápad zapáčil. Samantha Gallagher zverejnila list na svojom facebookovom profile, kde pripísala, že jej dcéra Brooke, už teraz miluje svojho nového učiteľa!
"Bola som ohromená, keď som čítala ten list. Moja prvotná reakcia bola veľmi pozitívna," priznala Samantha. Ďalej pre CNN povedala: "Môj manžel a ja sme prijali túto myšlienku v dobrom. Brooke ma úlohy od škôlky. Takže myšlienka, že teraz nemá žiadne ju veľmi potešila."
 
Young sa vyjadril, že čítal výskum, ktorý dokazuje, že úlohy študentom nepomôžu. Štúdia zistili, že žiaci základných škôl v prvých rokoch dostávajú podstatne viac domácich úloh, ako je odporúčané. V niektorých prípadoch je to takmer trojnásobok. 
 
"Cena je privysoká," hovorí Stephanie Donaldson-Pressman, spoluautorka štúdie. "Výsledky ukazujú, že domáce úlohy nad odporúčanou úrovňou nie sú len neprospešné. Existuje niekoľko dôkazov o tom, že veľké množstvo úloh mení u študentov postoj ku škole, k triede. Mení sa ich sebavedomie, sociálne zručnosti a aj ich kvalita života."
 

Epický LIST učiteľa, ktorý zastupoval kolegu: Toto všetko som zažil v triede, dávam výpoveď!

 
Vzájomný vzťah medzi úlohami a výsledkami študentov nie sú úplne jednoznačné. Predošlé výskumy, vrátane toho z roku 2006 ukázali súvis medzi časom stráveným nad domácimi úlohami a úspešnosťou žiakov. Tiež ale bolo potvrdené, že viac sa tento výskum prikláňa k študentom na stredných školách ako tých na základných. Ďalší výskum, tentokrát z roku 2012 zistil, že neexistuje žiadny vzťah medzi časom stráveným nad domácimi úlohami a výslednými známkami. 
 
Samantha Gallagher povedala, že jej rodina vie voľný čas bez domácich úloh využiť omnoho lepšie. Žiadne úlohy znamenajú viac času na hranie sa vonku, čítanie, gymnastiku, šport a spoločne strávený rodinný čas. 
Viac o téme: UčiteľŠtudentiŽiaciListDomáca úloha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu