Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bratislava pokračuje v netradičnej spolupráci: Čistenie mesta dostanú na starosť zlí chlapci

Primátor Ivo Nesrovnal sa stretol s riaditeľom Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody.
Primátor Ivo Nesrovnal sa stretol s riaditeľom Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Hlavné mesto dáva opäť šancu odsúdeným a pokračuje v spolupráci s Ústavom na výkon väzby a Ústavom na výkon trestu odňatia slobody. Zmluva, podľa ktorej pre mesto pracujú dvaja odsúdení, je uzavretá na obdobie od 1. januára 2016 do 31. decembra 2016.

Za úspešnú spoluprácu v minulom roku (od októbra 2015 do konca roka) sa bol dnes primátor Bratislavy poďakovať vedeniu Ústavu na výkon väzby priamo v zariadení na výkon väzby. Ivo Nesrovnal a riaditeľ Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava Miroslav Smolek podpísali zmluvu, podľa ktorej budú pre hlavné mesto robiť pomocné práce dvaja odsúdení, ktorí sú zaradení do výkonu trestu odňatia slobody.

Umožňuje to zákon o výkone trestu a odňatia slobody. Tohtoročná zmluva odzrkadľuje úspešnú spoluprácu, ktorú magistrát s ústavom začal už v uplynulom roku. „Aj takýmto spôsobom chceme rozšíriť kapacity pracovníkov, ktorí sa starajú o čistotu v našom meste. Čistota verejných priestorov je veľmi dôležitá a musíme využiť všetky možnosti pomoci, ktoré sú dostupné,“ povedal primátor Nesrovnal.

Odsúdení budú aj naďalej pracovať v blízkosti a v objektoch magistrátu, na verejných priestranstvách a v budovách ako uvádza zmluva. Náplňou ich činnosti je široká škála pomocných upratovacích a čistiacich prác. Pracujú každý týždeň od pondelka do piatku.

Viac o téme: SpoluprácaOdsúdeníBratislavaČistenie mesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu