Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Elvíra (100) prežila aj pobyt v koncentračnom tábore: Za svoj prínos teraz dostala ocenenie

Pani Elvíra prežila v koncentračnom tábore peklo.
Pani Elvíra prežila v koncentračnom tábore peklo. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Prežila si peklo. Storočná Elvíra Weiszová ako mladá prežila holokaust, časť života dokonca strávila v koncentračnom tábore. Spoločnosť Ferdinand de Martinengo jej tento týždeň ako akt vďaky odovzdala v domove dôchodcov Ohel David v Bratislave prestížne krištáľové srdiečko, ktoré sa každoročne udeľuje výnimočným ľuďom s preukázateľným prínosom pre spoločnosť.

Vzácnu cenu odovzdal starenke zakladateľ spoločnosti Peter Kurhajec a držiteľ tohto ocenenia z minulého roka, známy kulinár Rudolf Héger. Ako povedal pre Topky, vždy je šťastný, ak môže pomôcť alebo podielať sa na podobných akciách, ktoré majú ľudský rozmer. “Je obdivuhodné, čím všetkým si prešla pani Weiszová. Patrí jej môj úprimný obdiv a vďaka. Krištáľové srdiečko vďaky je v správnych rukách,” povedal gastronomický expert Héger.

Ten prekvapil obyvateľov domova dôchodcov vlastnoručne pripravenými zákuskami s bielou čokoládovou a číslicou 100 na nej. Ako v príhovore povedal zakladateľ Spoločnosti Ferdinanda Martinenga Peter Kurhajec, aj tento akt  je naším úprimným prejavom úcty obetiam holokaustu”Slávnostnej akcie sa zúčastnilo asi 50 klientov domova dôchodcov s premierným vekom 92 rokov.

Viac o téme: Koncentračný táborRudolf HégerKrištáľové srdiečkoElvíra Weiszová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu