Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tínedžerku (14) systém takmer pripravil o rozum: Chcela sa zabiť, zachránila ju mama

Masie mala šťastie, že ju mama našla včas.
Masie mala šťastie, že ju mama našla včas. (Zdroj: Profimedia)

HULL - Maisie Burková (14) je chorá a ocitla sa v situácii, keď si myslela, že už nevládze ďalej. Chcela spáchať samovraždu, no prekazila ju osoba, ktorej na nej záleží zrejme najviac na svete - jej mama. Bez nej by mali tieto Vianoce pre celú rodinu veľmi trpkú príchuť.

Maisie sa nepokúsila o samovraždu prvýkrát, práve preto bola umiestnená v ústave pre duševne chorých vzdialenom asi 100 kilometrov od domova, kde jej však doteraz nepomohli. Maisie sa na sociálnej sieti často delila o svoje pocity. Písala statusy, ktorých nálada je rovnaká, akú opisuje aj jej matka: „Mám pocit, že sa len plahočíme cez vodu. Bojujem a bojujem a bojujem, ale necítim žiadnu podporu, ktorá by nám pomáhala ísť vpred.“

Keď mala 12, ukázalo sa, že dievčina trpí autizmom. V osudný deň, keď jej mama Sally prekazila pokus o samovraždu, šlo o náhodu. Sally totiž uprostred noci prišla sms od kamarátky Maisie, v ktorej sa písalo, že dala na Facebook status "Toto je koniec". Starostlivá matka okamžite vyskočila z postele a utekala do dcérinej izby, aby zabránila najhoršiemu.

Maisie po troch rokoch v ústave konečne trávila sviatky doma. Bez toho, že by jej mama nezabránila v pokuse o samovraždu, sa ale všetko mohlo skončiť katastrofálne. To, že sa Maisiin stav nezlepšuje, pripisuje rodina ťažkopádnemu systému, v ktorom dievča uviazlo. Pomoc, ktorú potrebuje, sa nachdáza ďaleko od miesta jej bydliska. Môže sa spoliehať len na rodinu, aj preto sa Sally rozhodla, že odíde z práce a bude sa radšej starať o dcéru sama.

Viac o téme: Pokus o samovražduTínedžeri Šťastný príbeh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu