Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kolegovia sa Karimovi poskladali na rok dovolenky: Teraz sa môže postarať o rodinu!

(Zdroj: Jupiterimages)

NICE – Dobrota medzi ľuďmi ešte nevymrela. Neuveriteľnú vec spravili pre kolegu Karima Zaouaia zamestnanci francúzskeho dopravného podniku. Vodičovi autobusu darovalo dokopy 1200 kolegov rok dovolenky, celých 362 dní. Počas nich sa totiž bude musieť starať o svoju rodinu, osemročnú dcéru a vážne chorú manželku.

Keďže Karimova znova tehotná žena začala krvácať do mozgu, musela ostať v nemocnici. Po pôrode, ktorý je naplánovaný na 17. novembra sa bude musieť napríklad znova naučiť aj chodiť, preto je nepredstaviteľné, aby ostala doma s dvomi deťmi sama. „Vôbec som o tej akcii nevedel,“ povedal dojatý Karim, ako uvádza spravodajský portál tlačovej agentúry SITA.

Medzi darcami, ktorí venovali niekedy aj 10 dní dovolenky, sa našli aj takí ľudia, ktorí sa s Karimom nepoznajú osobne. Francúzom to umožňuje pomerne nový zákon, po súhlase zamestnávateľa umožňuje pracovníkom spoločnosti venovať časť vlastnej dovolenky kolegom, ktorí sa ocitnú v ťažkej životnej situácii.

Ide zväčša o prípady vážnych chorôb, invalidity či tragických nehôd týkajúcich sa dieťaťa mladšieho ako 20 rokov, po ktorých je u pacienta nevyhnutná nepretržitá starostlivosť a prítomnosť rodiča. Aj keď Karimova situácia úplne nezapadá do tejto definície, zamestnávateľ nemal problém povoliť zamestnancom, aby sa takto pekne zachovali. Navyše sa rozhodol ponechať Karimovi aj jeho mesačné prémie, i keď jazdiť v autobuse najbližší rok nebude.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu